L’esperit de Dalí torna als carrers de la ciutat

Data:

Torna el Dalí de Figueres. Durant els mesos de juliol i agost i fins el 10 de setembre, la ciutat de Figueres intensifica la presència daliniana als seus carrers. En aquesta tercera edició hi ha novetats. Una d’elles és la instal·lació de tres estàtues fixes d’acer de Dalí emmarcades dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de Fons europeus Next Generation. Les figures, de mida natural, estaran instal·lades a la Plaça de la Palmera, la casa Natal de Salvador Dalí i la part alta de la Rambla.

Es mantenen les altres 10 figures de 2 metres aproximadament amb retrats del geni empordanès en diferents etapes vitals i situats en espais importants en la vida de l’artista a Figueres.

També, com en les edicions anteriors, seguiran les projeccions nocturnes de l’obra daliniana en cinc edificis singulars de la ciutat: Torre Galatea, Ajuntament de Figueres, antic Escorxador, façana de la Biblioteca i plaça Catalunya.

Així mateix, durant el mes d’agost hi haurà el cicle de cinema “Dalí noctun. Films surrealistes”, amb la col·laboració del Cine Club Diòptria. Tindran lloc a la plaça Gala-Salvador Dalí a les 21.30h amb accés lliure.

Dijous 3 d’agost

Chaos and Creation. Any 1960. Salvador Dalí i Philippe Halsman. 18 minuts de durada

Dijous 10 d’agost

Le sang d’un poète. Any 1932. Jean Cocteau. 50 minuts de durada

Dijous 17 d’agost

La coquille et le clergyman. Any 1928. Germaine Dulac. 40 minuts de durada.

El projecte Dalí de Figueres està organitzat conjuntament per la Fundació Gala-Salvador Dalí, Comerç Figueres i l’Ajuntament de Figueres.

En aquesta tercera edició hi ha la novetat de la instal·lació de tres estàtues fixes d’acer de Dalí de mida natural a la Plaça de la Palmera, la casa Natal de Salvador Dalí i la part alta de la Rambla.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...