L’esperit de Dalí torna als carrers de la ciutat

Data:

Torna el Dalí de Figueres. Durant els mesos de juliol i agost i fins el 10 de setembre, la ciutat de Figueres intensifica la presència daliniana als seus carrers. En aquesta tercera edició hi ha novetats. Una d’elles és la instal·lació de tres estàtues fixes d’acer de Dalí emmarcades dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de Fons europeus Next Generation. Les figures, de mida natural, estaran instal·lades a la Plaça de la Palmera, la casa Natal de Salvador Dalí i la part alta de la Rambla.

Es mantenen les altres 10 figures de 2 metres aproximadament amb retrats del geni empordanès en diferents etapes vitals i situats en espais importants en la vida de l’artista a Figueres.

També, com en les edicions anteriors, seguiran les projeccions nocturnes de l’obra daliniana en cinc edificis singulars de la ciutat: Torre Galatea, Ajuntament de Figueres, antic Escorxador, façana de la Biblioteca i plaça Catalunya.

Així mateix, durant el mes d’agost hi haurà el cicle de cinema “Dalí noctun. Films surrealistes”, amb la col·laboració del Cine Club Diòptria. Tindran lloc a la plaça Gala-Salvador Dalí a les 21.30h amb accés lliure.

Dijous 3 d’agost

Chaos and Creation. Any 1960. Salvador Dalí i Philippe Halsman. 18 minuts de durada

Dijous 10 d’agost

Le sang d’un poète. Any 1932. Jean Cocteau. 50 minuts de durada

Dijous 17 d’agost

La coquille et le clergyman. Any 1928. Germaine Dulac. 40 minuts de durada.

El projecte Dalí de Figueres està organitzat conjuntament per la Fundació Gala-Salvador Dalí, Comerç Figueres i l’Ajuntament de Figueres.

En aquesta tercera edició hi ha la novetat de la instal·lació de tres estàtues fixes d’acer de Dalí de mida natural a la Plaça de la Palmera, la casa Natal de Salvador Dalí i la part alta de la Rambla.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...