De Barcelona a Lió passant per Figueres

Data:

Dijous 13 de juliol. 08:22 del matí. Alguna cosa passa a l’estació de Barcelona Sants. Hi ha rebombori, mitjans de comunicació, flaixos… El primer tren AVE de Renfe amb destinació Lió està a punt de sortir i de ser inaugurat. Per primer cop, un servi operat al 100% per RENFE a França amb un trajecte que s’atura a Figueres. D’aquí a 15 dies, a aquesta ruta se’n sumarà una altra amb destinació a una gran ciutat francesa: el servei Madrid-Marsella. 

Des que fa tres setmanes RENFE va posar a la venda els bitllets per a aquestes noves línies, ja n’ha venut 43.000. Són trens AVE que connecten 17 ciutats dels dos costats de la frontera francoespanyola, recuperant la connexió ferroviària internacional directa entre Espanya i ciutats tan destacades com Lió, Marsella, Nimes, Avinyó o Ais de Provença. 

Els trens AVE connecten des d’avui Barcelona amb Lió en 5 hores, Perpinyà en 1 hora 25 minuts, Narbona en 2 hores, Montpeller en 3 hores 8 minuts, Nimes en 3 hores 38 minuts i Valença en 4 hores 23 minuts. A partir del 28 de juliol, les connexions arribaran fins a Marsella (5 hores de viatge des de Barcelona i 8 hores des de Madrid), Avinyó i Ais de Provença.

Més enllà de la connexió internacional, Renfe arriba a França per competir en el mercat domèstic. Per donar-se a conèixer en les deu destinacions franceses en què inicia operacions, ha llançat una campanya promocional amb bitllets a només 9 euros. Per convèncer al mercat francès i posicionar-se, la companyia arriba a França amb tots els atributs del seu producte AVE: confort, puntualitat i qualitat de serveis al client, amb característiques afegides com la connexió wifi i entreteniment a bord, la restauració, política d’equipatge i un sistema de preus flexible. 

Els trens AVE connecten des d’avui Barcelona amb Lió en 5 hores

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Audicions de sardanes entre el 23 d’abril i el 5 de maig

El Foment de la Sardana Pep Ventura, que presideix...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...