Descobrint el Castell de Sant Ferran: El baluard de Santa Bàrbara

Data:

Sabeu què és un baluard? El més gran del Castell de Sant Ferran es diu baluard de Santa Bàrbara i servia per defensar amb artilleria la fortificació dels atacs enemics.

El tinent general a la reserva i president del consorci del castell Carlos Díaz Capmany i el catedràtic de Tecnologia i ex-president dels Amics Del Castell De Sant Ferran Fede Luque ens porten al baluard i ens expliquen en quatre vídeos l’evolució de les tècniques i tàctiques de defensa amb canons del castell.

El tinent general a la reserva i president del consorci del castell Carlos Díaz Capmany i el catedràtic de Tecnologia i ex-president dels Amics del Castell de Sant Ferran Fede Luque continuen mostrant-nos Santa Bàrbara, el baluard més gran de la fortalesa. En aquest segon capítol gaudim d’una imatge increïble: la visió de la zona completa de cobertura d’un dels canons de defensa del castell des del punt exacte des d’on havia de disparar el seu foc contra l’enemic.

Els nostres dos guies particulars del Castell de Sant Ferran ens porten a visitar durant dos minuts un espai reservat a canons que va evolucionar respecte als que hem vist en l’enregistrament precedent. Amb el pas del temps, els canons es van millorar, van poder fer moviments i, per tant, els espais que els estaven reservats per disparar també van canviar a mitjans del segle XIX.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...