Figueres reduirà la pressió de l’aigua com a mesura d’estalvi

Data:

Figueres reduirà la pressió de l’aigua com a mesura d’estalvi per reduir el consum domèstic. També, des de l’àrea de sostenibilitat, es repartiran airejadors per reduir el consum d’aigua en aixetes domèstiques, mesura contemplada en el Pla de Sequera.

L’empresa plurimunicipal Fisersa iniciarà en breu les proves que estudiaran l’estalvi d’aigua que suposarà aquesta mesura que es preveu que no tindrà afectacions en l’ús diari. 

L’Ajuntament de Figueres ja fa mesos que aplica mesures d’estalvi d’aigua davant la situació de sequera com la utilització d’aiuga de la mina freàtica del Parc de les Aigües per a la neteja de carrers.  Des del mes de  maig, quan Figueres va entrar en estat d’alerta per sequera, fins el mes de setembre, s’ha reaprofitat amb l’aigua  freàtica del Parc de les Aigües 2.462 metres cúbics. Des d’aquest setembre ja es disposa, també, del freàtic de la Ronda sud.

Des del mes d’octubre s’utilitza l’aigua regenerada de la depuradora (EDAR) per a usos municipals. S’utilitza pel reg a les zones verdes urbanes (parcs, camps esportius i similars), neteja de carrers, sistemes contra incendis i utilització en obres.  Aquesta mesura permet continuar realitzant, davant la situació d’emergència per sequera, les tasques de neteja i reg de caràcter urbà i serveix per estalviar aigua freàtica. La mesura, que és històrica, permet estaviar 14.000 metres cúbics anuals d’aigua freàtica que s’usa actualment per netaja de carrers i clavegueram.

També s’ha realitzat una campanya  per tal de reduir el consum d’aigua, que ha suposat un estalvi del 30%, amb operatius per fer front al frau en el subministrament d’aigua i la regularització de contractes, i del control de consum a través dels comptadors d’aigua. 

La ciutat de Figueres va entrar en estat d’emergència per sequera el passat 26 de setembre, juntament amb els 12 municipis de la comarca de l’Alt Empordà que formen part de l’explotació de l’embassament de Darnius Boadella.

Amb l’estat d’emergència, es fixa una dotació global d’aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi. La ciutat de Figueres té actualment un consum mitjà de 189 litres per habitant i dia.

La regidora de Media Ambient, Núria Bartrolich, ressalta que “davant l’escassetat d’aigua hem de ser conscients que les mesures que prenem com a ajuntament no han de ser mesures únicament per afrontar l’actual situació d’emergència, sinó mesures permanents d’estalvi d’aigua en tots els serveis municipals i també entre la població”. “Per aquest motiu, hem estudiat mesures adicionals a les que decreta la Generalitat per fer un pas endavant amb mesures pioneres que ens permetin avançar-nos”.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...