Una ciutat de petits científics

Data:

La Cate acollirà el divendres 1 de desembre, de deu a dos quarts de dotze, el I Congrés de Petits Científics de l’Alt Empordà.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha establert 2023 com l’any de la commemoració del naixement del científic català Joan Oró i Florensa (1923-2004).

Joan Oró i el centenari del seu naixement

Joan Oró va ser un científic català amb molta fama internacional que es va dedicar a estudiar l’origen de la vida i la cerca de vida a l’espai. Va treballar amb la NASA per analitzar les mostres lunars recollides per les missions Apollo i també en el projecte Viking per veure si hi havia vida a Mart. La seva gran fita va ser el descobriment de com la Terra primitiva va fabricar l’adenina, un component essencial per a la vida.

El comissari dels actes de celebració de l’Any Joan Oró a Catalunya és Joan Anton Català, químic i astrofísic, divulgador científic, present sovint en els mitjans de comunicació.

Els petits científics de l’Alt Empordà

Al congrés de l’u de desembre a la Cate hi participaran l’Escola Sant Pau, l’Institut-Escola Josep Pous i Pagès, La Salle de Figueres i les Escolàpies de Figueres. Hi assistirà el comissari de l’Any Joan Oró a Catalunya, Joan Anton Català. Els alumnes presentaran les seves comunicacions i resoldran un joc interactiu sobre el científic català.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Per Santa Creu, pengem la bandera de Figueres al balcó

Figueres recupera la campanya “Per Santa Creu, pengem la...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

Visca els arbres!!!

500 nens i nenes de tercer i quart de...