Figueres ha rebut el 2024 vint-i-cinc hores abans que la resta del món

Data:

No és una innocentada, no. El 28 de desembre ja va passar i el Diari de Figueres no va publicar cap innocentada per tal de no desestabilitzar ningú. Per què diem, doncs, que a Figueres hem rebut el 2024 el dissabte 30 de desembre a les 11 de la nit?

La nostra interlocutora, la identitat de la qual revelarem unes línies més avall, ens dóna les primeres pistes: “Nosaltres, com tothom, celebràvem fins ara el cap d’any el 31 a les dotze de la nit. Convocàvem la gent que voluntàriament volia venir i els proposàvem de portar raïm o alguna cosa per començar la festa”. El primer any després del COVID es van aplegar una quinzena de persones a la cita misteriosa. L’any passat ja eren uns quants més. Però… de qui parlem?

Doncs de l’Eli Gracia i del seu establiment El Cafetó, situat als peus de la plaça de Sant Pere, allà a on s’acaba la pujadeta que ve de la Plaça de l’Ajuntament. “Aquest any hem vist que el 30 de desembre queia en dissabte, que uns quants amics ens havien dit que a Figueres li caldria potser un lloc de trobada per celebrar Cap d’Any de manera popular i espontània però no necessàriament per Cap d’Any perquè hi ha gent que rep a casa o està convidada a casa d’altres…”. Per això, l’Eli ens explica que “millor encara que si fóssim de Bilbao: A Figueres hem rebut el 2024 el dissabte 30 a les onze de la nit amb les campanes de l’església de Sant Pere”. S’ha mantingut el mateix concepte dels anys anteriors tot i que ara ha estat una gran festa: els que hi han participat han portat raïm o torró o el que han volgut. DJ, barra de bar, alegria, bon humor… Les campanades del 30 de desembre a Figueres han estat un èxit!

Doncs ja ho sabeu. Veieu com no era una innocentada?

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...