Els Reis Mags arriben a Figueres el dia 5 amb una cavalcada plena de novetats

Data:

Figueres ja ho té tot a punt per la nit més màgica de l’any i la cavalcada de Reis. Aquest divendres, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha presentat les novetats d’enguany.

La cavalcada recupera aquest any l’arribada dels Reis Mags a la plaça de l’Ajuntament, on rebran la clau de la ciutat i es dirigiran a totes les nenes i nens de la ciutat des del balcó de l’Ajuntament. Començarà a les 7 de la tarda i el recorregut serà l’habitual: carrer Borrassà, Creu de la Mà, carrer Nou, Plaça Ernest Vila, carrer Castelló, Plaça del Gra, carrer Rutlla, carrer Blanc, carrer Caamaño, Rambla. Els Reis baixaran de les carrosses a la part alta de la Rambla i faran l’últim tram de recorregut a peu, encapsulats, passant pel mig de la Rambla i enfilant el carrer Girona fins la plaça de l’Ajuntament. Cada any, una entitat social i les seves famílies podran gaudir de la recepció de ses Majestats a la casa consistorial. Aquest any serà l’associació TEA Alt Empordà.

Tornen els caramels tot i que d’una altra manera

Una altra de les novetats és que els caramels tornen a la gran cavalcada. Se’n repartiran un total de 1.000 quilos. Són caramels sense gluten, que no es tiraran, sinó que els patges els donaran a la mà dels més menuts. A més a més, hi haurà dues pantalles gegants a la Rambla i una a la plaça de l’Ajuntament per seguir la cavalcada, que també qui ho vulgui, podrà seguir en streaming des de casa a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Figueres. Aquestes pantalles en directe permetran també explicar el desenvolupament de la cavalcada: els símbols, les carrosses, si hi ha alguna incidència…

Hi haurà una grada adaptada per a persones amb diversitat funcional a la Rambla i una zona de baixa intensitat sensorial a la plaça del Gra. La cavalcada tindrà un total de 8 carrosses i aglutinarà més de 300 figurants. Hi col·laboren diverses associacions locals, companyies professionals i persones voluntàries.

Els dies previs a la cavalcada, els dies 2 i 3 de gener, els nens i nenes de Figueres podran lliurar les seves cartes al campament Reial de la Plaça de Sant Pere, a partir de les 6 de la tarda.

Altres novetats

Una altra de les novetats d’enguany relacionades amb la cavalcada és l’Escola de Patges, un casal artístic adreçat a nois i noies entre 12 i 15 anys amb inquietuds artístiques que tindrà lloc del 2 al 5 de gener i que culminarà amb la participació a la cavalcada.

El dia 5 hi haurà el tradicional concurs de fanalets, al qual aquest any se li dóna un impuls amb la introducció de més premis. Aquest concurs es va iniciar l’any 1921. La inscripció és gratuïta i es podrà fer fins al 2 de gener a l’Oficina de Turisme per correu electrònic turisme@figueres.org, telèfon 972 503 155 o presencialment (Plaça Escorxador, 2. Horari de 9:30h a 18h de dilluns a dissabte, i de 10h a 15h diumenges. Tancat els dies 31 de desembre i 1 de gener).

El tradicional concurs de fanalets es divideix en dues fases:

  • FASE de concurs. Cal ser al Teatre Municipal el Jardí el dia 5 de gener a les 12 del migdia fanalet en mà. Cada participant serà cridat per pujar a l’escenari on el jurat valorarà el seu treball. És un bon moment perquè cada participant expliqui al jurat tot allò que cregui oportú i que sigui valorable: materials de construcció, tema sobre el qual s’ha dissenyat, dificultats del disseny…
  • FASE de mostra i proclamació dels fanalets guanyadors. Al Teatre Municipal el Jardí el dia 5 de gener a les 16.30 h fanalet en mà. Ses Majestats els Reis d’Orient, just en arribar a Figueres per a la Cavalcada, seran al Teatre per donar personalment un regal a tots els participants al concurs, que podran mostrar personalment als Reis el seu fanalet. En aquest moment també es proclamaran els fanalets guanyadors. Premis Tots els participants rebran un obsequi de mans de Ses Majestats els Reis d’Orient.

A part, s’institueixen els següents premis:

  • Primer, segon i tercer classificat. Es tindrà en compte l’originalitat del disseny, la dificultat tècnica i la capacitat per comunicar una idea.
  • Premi especial del Rei Blanc al millor fanalet sostenible, fet amb material de rebuig o reciclat.
  • Premi especial del Rei Ros al fanalet millor explicat davant del jurat
  • Premi especial del Rei Negre al millor fanalet figuerenc, la temàtica del qual expressi o evoqui una idea a l’entorn de la ciutat.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...