Tot i més sobre la Fira Impulsa de Figueres

Data:

Els propers dies 29 de febrer, 1, 2 i 3 de març del 2024 a Figueres es durà a terme IMPULSA, la primera fira fira del canvi energètic. Aquesta primera edició estarà estarà dedicada al canvi energètic i concretament a les energies renovables, l’ eficiència energètica i la mobilitat sostenible.

La Fira IMPULSA neix de la necessitat d’ordenar els conceptes de transició energètica i posar en coneixement del teixit productiu i del públic general de totes les opcions que tenen disponibles per tal d’aconseguir la tant necessària transició energètica.

Qui organitza IMPULSA?

Aquesta fira està organitzada per l’Ajuntament de Figueres, l’Institut Català d’Energia (Generalitat de Catalunya), el de l’Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC, ADICAE, Gremi d’instal·ladors de Girona i el gremi de promotors i constructors de Girona.

Quins objectius té la fira?

En aquest marc, la fira Impulsa, la Fira del canvi energètic del 2024 es marca els objectius molt concrets, on la població i el teixit productiu pugui conèixer totes les opcions que tenen en les següents temàtiques:

Energies renovables:

  • Posar sobre la taula tots els tipus d’energia renovables que tenim actualment: geotèrmia, biogàs, biomassa, fotovoltaica, eòlica, hidroelèctrica, mareomotriu… conèixer i entendre cadascuna de les tipologies d’energia que podem implementar a nivell particular, empresarialment i com per part de l’administració pública pot ajudar a la població en general a entendre i acceptar aquestes energies.

Eficiència energètica:

  • Ens trobem en un moment de crisi climàtica on el malbaratament energètic és inviable. No serà possible fer la transició energètica sense disminuir la demanda d’energia. En aquest sentit, els aïllaments, cobertes, electrodomèstics eficients, etc. són vitals per a assolir els objectius del 2030, a més d’estalviar en les factures energètiques i fer un consum responsable.

Mobilitat sostenible:

  • Les ciutats i els entorns rurals cada vegada estan més massificats ja sigui per la concentració poblacional a les àrees metropolitanes, com per gaudir dels moments lliures en entorns naturals. És necessari doncs, transicionar cap a l’ús majoritari del transport públic i del transport alternatiu sostenible, i la progressiva transformació de la flota automobilística de motors de combustió de carburants fòssils a motors més eficients, elèctrics, híbrids o d’hidrogen, entre altres mesures.

A on es farà IMPULSA?

La fira IMPULSA es realitzarà a la zona firal de Figueres i comptarà amb les següents instal·lacions:

  • ZONA D’EXPOSICIÓ INTERIOR: Gran carpa de 1600 m2 on hi haurà desenes d’estands, una zona de b2b i trobada empresarial i una zona de conferències.
  • ZONA D’EXPOSICIÓ EXTERIOR: més de 5000 m2 dedicat a la mobilitat sostenible, on podrem conèixer les novetats dels cotxes elèctrics o híbrids, la mobilitat sostenible.
  • ZONA D’OCI: a la part exterior podrem gaudir d’una zona amb food truck on descansar desprès de visitar la fira, a més s’hi realitzaran demostracions i alguna actuació de petit format.
  • CENTRE INTEGRAT FERRAN SUNYER: a les sales de conferències del Centre Integrat Ferran Sunyer es podran veure ponències i presentacions durant tots els dies de la fira.
  • EDIFICI FISERSA: a l’auditori de l’empresa pública FISERSA es realitzaran jornades de la fira.
  • Fins el dia 12 de gener de 2024 estaran estaran obertes les inscripcions per participar com expositors a la fira la qual cosa permet també la participació en els networkings professionals de forma gratuïta, i en els espais espais de conferències per la presentació de productes.

https://www.figueres.cat/firaimpulsa

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Els sardanistes han recordat Carles Mauné Alay

La llarga setmana de revetlles ha començat a Figueres...

Les Coses d’en Xavi Jiménez: Una mica de castell i una mica de comerç

En Xavier Jiménez Santamaria continúa buscant i posant tots...

Voleu veure l’interior de l’edifici Rhodes? Veniu, seguiu-nos.

L'arquitecte municipal Joan Falgueras explicava fa tot just unes...

Acte de cloenda del curs UNED sènior a Figueres

Ahir, dimecres 19 de juny, l'alcalde Jordi Masquef i la regidora Anna...