Benvinguda al Diari de Figueres, Maria Mercè Cuartiella!

Data:

A partir del mes de febrer, l’escriptora Maria Mercè Cuartiella ens parlarà regularment de la seva faceta d’escriptora.

És llicenciada en filologia per la Universitat de Barcelona i ha desenvolupat la seva tasca professional en el camp de la gestió cultural. Forma part de l’equip editorial de Brau Edicions, de Figueres.

Maria Mercè Cuartiella ha col·laborat habitualment en premsa i revistes especialitzades, com ara al Diari de Girona, on des de l’any 2000 fins al 2005 va elaborar articles quinzenals d’opinió. També ha estat guionista i presentadora televisiva o moderadora en debats culturals. De 2004 a 2009 fou conductora i guionista a Canal Nord del programa setmanal d’entrevistes ISBN, que analitzava l’actualitat literària del país i per on van passar tot un seguit d’autors significatius de les lletres catalanes.

Ha publicat estudis diversos i ha estrenat i publicat peces teatrals, com “Enterra’m a Pequin”, guanyadora del I Premi Carlota de Mena (2005) estrenada a Barcelona el 2007 o “La pell del nyu” estrenada Girona el 2023. També “En trànsit”, que va ser seleccionada com a representant de l’estat espanyol per a participar en el World Youth Theatre 2000 de Londres i que fou publicada al número 8 de la revista Escena.

Maria Mercè Cuartiella és autora de diverses novel·les. Va guanyar el Premi Llibreter l’any 2012 amb “Germans, gairebé bessons”. A la Nit de Santa Llúcia 2014, va ser reconeguda amb el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions pel seu recull “Gent que tu coneixes”.

És autora també de les novel·les “L’afer marsellès”, “Flor salvatge” i “Un món sense l’Oriol Gante” i del recull de contes “La font i els dies”.

Benvinguda al Diari de Figueres !

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Per Santa Creu, pengem la bandera de Figueres al balcó

Figueres recupera la campanya “Per Santa Creu, pengem la...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

Visca els arbres!!!

500 nens i nenes de tercer i quart de...