Trobar una foto de l’antic camió cisterna de Figueres. Missió impossible?

Data:

En Xavi Burgas, bomber de Figueres, en nom dels seus companys bombers, s’ha adreçat al Diari de Figueres per saber si podem ajudar en el que està sent una missió impossible: Trobar fotos inèdites del camió de bombers “Hispano Suiza”, que també regava els carrers de Figueres i la plaça de toros, comprat per l’ajuntament l’any 1927 i en servei fins als anys 60. Un temps més tard, el va comprar Lluís Duran, que el va restaurar, li va treure la cisterna d’aigua i va posar-li una caixa de bus.

Una mica d’història

L’any 1927 l’ajuntament de Figueres procedí a la compra del primer vehicle motoritzat. Es tractava d’un auto-bomba amb un tanc d’una capacitat de 4.000 litres d’aigua, marca Hispano Suisa, amb pneumàtics massissos. Va costar 40.000 pessetes.

El camió va ser molt ben rebut per la població que va veure en ell una gran millora per sufocar els focs. Va estar en servei 30 anys. Vist des de l’actualitat, el cotxe tenia un greu problema: una vegada havia buidat els 4.000 litres del tanc li calia anar a repostar a un dipòsit públic que generalment era el que hi ha al sòl del parc de l’estació, al costat del brollador. Aixó motivava que durant aquest temps, el foc rebrollés i la feina feta es perdés, amb la qual cosa la gent del carrer s’impacientava i de vegades arribava a xiular als bombers, que no en tenien cap culpa.

Aquest cotxe fou posteriorment millorat amb pneumàtics d’aire i finalment va ser venut, essent-ne el comprador l’hoteler Lluís Duran, que el va restaurar i en va treure la cisterna. Durant molts anys el va tenir exposat davant l’Hotel Rally.

Podeu ajudar-nos? Us sona haver vist alguna foto per casa, en un calaix, a les golfes, d’aquest Hispano Suiza?

Feu-nos-ho saber! Moltes gràcies.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...