El Museu de l’Empordà presenta el primer podcast de ficció literària basat en la seva col·lecció

Data:

El Museu de l’Empordà presenta el primer podcast de ficció literària basat en la seva col·lecció. És l’adaptació del projecte “En sèrie. Una col·lecció de relats”, que ha transformat el conjunt de relats escrits per sis escriptors i escriptores arrelats a l’Alt Empordà en format àudio, amb l’objectiu de buscar noves formes de comunicar i dialogar amb la col·lecció del Museu, i així explorar les possibilitats sonores en la difusió de l’art.

En aquesta primera temporada, i sota el títol de “La rebel·lió dels dandis”, hi van participar (en l’ordre dels capítols): Elisabet Riera, Àngel Burgas, Cristina Masanés, Joan Manuel Soldevilla, Núria Esponellà i Sebastià Roig.

El relat parteix d’un concepte semblant al del “cadàver exquisit”, consistent en la creació i la invenció col·lectiva. Cada capítol dels que conformen la història es va gestar sota dues premises: continuar el relat on l’havia deixat l’anterior i rendir homenatge, d’alguna manera, al alguna de les 3.000 obres del fons del Museu.

El podcast, que es presenta aquesta primavera, és una producció del Museu de l’Empordà i Deckard Cultura Digital per donar una nova visió i lectura a les obres de la col·lecció del Museu, i s’ha plantejat com si estractés d’una sèrie, amb diversestemporades de sis capítols cadascuna, amb la voluntat de treballar amb més autors i autores de cares a les seguents temporades, amb relats de temàtiques diverses.

El plantejament del projecte i la dramatització s’ha centrat en ser fidels a la singularitat del propi relat, mantenint les particularitats de cada autor i l’heteregoneitat del conjunt. En el relat escrit es perceven diferències en l’estil narratiu, fruit d’una creació col·lectiva que s’ha volgut mantenir i emfatitzar en la versió sonora. S’ha volgut dotar al relat d’una sonoritat heterogènia i contemporània, a estones literal i narrativa, a estones abstracta i musical. A més, a partir de la feina d’ Eva Saumell Olivella i Jordi Llovet Vingut, els actors que narren la història i els seus diàlegs, el podcast fa emergir matisos i interpretacions que poden passar desapercebuts pel lector, però no per a l’oient. Aquests sis relats es poden llegir al web del Museu de l’Empordà, i escoltar en format podcast a spotify, ivoox, apple i google podcast.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Jo us portaria a…

El Diari de Figueres us presenta aquesta secció estiuenca a on...

Tito Vilanova, descrit per Adam Lloveras

L'endemà de l'anunci fet per la Unió Esportiva Figueres,...

Gràfiques Montserrat, impressors des de 1897

Més de 100 anys de confiança acrediten l'experiència de...

El Fòrum Gastronòmic Ciutat desembarca a Figueres i obrirà gratuïtament al gran públic

La Rambla de Figueres acollirà, el cap de setmana...