Sabríeu jugar encara al Tetris amb una màquina així?

Data:

El 20 de juliol, un dijous a les 7 de la tarda, va quedar inaugurada l’exposició temporal al Museu del Joguet “50 anys d’entreteniment digital. Col·lecció de Josep Maria Frigola”. Una exposició en la qual es poden veure una vintena de consoles i fins i tot, els visitants, poden interactuar amb alguna d’elles.

L’entreteniment digital, des de la seva aparició fa més de 50 anys, ha modificat la manera d’entendre el joc ii ha influït de manera notòria sobre altres àmbits i expressions culturals. La seva història, des de l’aparició de la Magnavox Odissey l’any 1972 i fins a l’actualitat, ha anat paral·lela al progrés tecnològic: des dels flamants televisors amb monitors Trinitron, als aparells d’alta fidelitat, internet, la realitat augmentada i fins als telèfons intel·ligents…

La història de les consoles de vídeojocs és una part cabdal de la història de la cultura digital: els diferents models són el testimoni de sistemes tècnics i desenvolupaments summament innovadors en el seu moment, però que en cert moment van quedar superats pel canvi accelerat de la tecnologia.

L’exposició que ens proposa el Museu del Joguet de Catalunya gràcies a la col·lecció de Josep Maria Frigola és un recorregut per la història de les videoconsoles, amb un recull de les imatges i noms de 130 de les principals consoles que han existit en diferents països des des 1972 fins a l’actualitat. Així mateix, es mostra una acurada selecció dels exemplars de les 20 principals consoles de la història, que formen part de la important col·lecció particular del figuerenc Josep Maria Frigola, expert en els vídeojocs i en el món de les màquines recreatives (Arcade), formada, entre altres, per un fons de 130 consoles diferents i totes en funcionament, 138 plaques de circuit imprès de vídeojocs Arcade, llibres especialitzats i materials audiovisuals i accessoris. Aquesta col·lecció reuneix exemplars únics, així com una excel·lent representació d’exemplars fabricats a Catalunya, atès que des de la dècada de 1980, considerada l’edat d’or dels vídeojocs, Catalunya ha estat un important centre de desenvolupament fabricació de vídeojocs.

Complementen l’exposició tres jocs de màquines recreatives amb els quals les persones visitants poden jugar lliurement a Tetris, Super Mario i Street Fighter.

El nostre consell: No us ho perdeu!

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...