Ministral ha tornat a la Sala de Plens

Data:

El quadre “Figueres escolta el vent mirant a mar”, de l’artista empordanès Josep Ministral, torna a presidir la Sala de Plens de l’Ajuntament de Figueres. Es tracta d’un oli sobre tela, de l’any 1984, de 131×195 cm. El govern de Figueres ha restituit aquesta obra que, per un acord de govern de l’any 1996, aquesta obra del reconegut artista pertanyent al Grup 69, ha de presidir el Saló de Plens del consistori.

A la sala de plens també s’han col·locat 5 obres més de reconeguts artistes que es trobaven al Museu de l’Empordà.

Quatre son dels artistes que, igual que Ministral, conformaven el Grup 69, un col·lectiu d’artistes empordanesos referent dins la historiografia de l’art empordanès, sorgit els anys 80. Fou una generació de pintors empordanesos amb una gran projecció artística, amb un concepte artístic tradicional i impressionista. L’any vinent el Grup 69 fa 40 anys i aquest en vol ser un reconeixement i un homenatge a aquest moviment artístic contemporani que es va crear a Figueres.

Les obres seleccionades són les següents:

– “Tramuntana” de la sèrie Suite Figarias, de 1984, de Ramon Pujol Boira, un oli sobre tela de 162×130 cm.

– “Imatge del subconsient”, de 1985, de Daniel Lleixà, un oli sobre tela de 117×99 cm.

-“Paisatge”, de 1976, de Lluís Roura, un oli sobre tela de 74×92,5 cm.

– “Paisatge”, de 1990, de Ricard Anson, un oli sobre tela de 45×54 cm.

L’altra obra que vesteix també el Saló de Plens és “Els amants del teatre”, de 1973, d’Alícia Viñas, coetània del grup 69 i exdirectora del Museu de l’Empordà. Es tracta d’un oli sobre tela de 146×89 cm.

Els serveis tècnics municipals van elaborar el plànol de replanteig del Saló de Plens per a la col·locació i distribució de les obres, que també ha tingut l’assessorament del Museu de l’Empordà.

El quadre de Marta Bellvehí que hi havia al Saló de Plens s’ha instal·lat al Centre Cívic Joaquim Xirau. La seva substitució al Saló de Plens ha estat criticada per la portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i exalcaldessa Agnès Lladó. En un fil publicat hores a les xarxes socials hores després que l’Ajuntament comuniqués el canvi de quadres, Agnès Lladó ha destacat que “a 48 hores d’unes eleccions que poden significar la regressió en drets de les dones, que la decisió del govern municipal sigui eliminat el quadre commemoratiu del 8M que presidia la sala de plens diu molt poc de la sensibilitat d’aquest govern”.

El quadre de Marta Bellvehí que hi havia al Saló de Plens s’ha instal·lat al Centre Cívic Joaquim Xirau

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...