Quan el tartan de l’estadi té més anys que el regidor d’Esports

Data:

A Figueres es donen dues circumstàncies al mateix temps: Tenim un tartan molt vell a la pista d’atletisme de l’Estadi Albert Gurt i un regidor d’Esports molt jove. Molt molt jove. El tartan va ser posat el 1999. En Pere Montserrat encara no havia nascut.

Tot això per dir, de manera simpàtica, que finalment l’antiquíssim i molt malmès tartan de l’Estadi Albert Gurt de Figueres serà canviat, així com els seus complements per a la pràctica de l’atletisme. I també la tanca perimetral d’aquest equipament esportiu. Així ho ha comunicat oficialment avui l’Ajuntament de Figueres després que l’alcalde Jordi Masquef ho hagués anunciat el passat mes d’octubre en una entrevista difosa al Diari de Figueres. Ahir, el regidor d’Esports Pere Montserrat es va reunir amb els clubs afectats per donar-los de viva veu totes les informacions necessàries i avançar-los el calendari i la manera d’actuar mentre es facin aquestes obres. La inversió serà de 850.000€. Les obres començaran l’11 de desembre i duraran tres mesos.

La pista d’atletisme

La pista d’atletisme no es troba actualment homologada per la Federació Espanyola d’Atletisme, però es pot homologar com a instal·lació singular i fer competicions oficials de totes les modalitats, excepte els llançaments llargs, al ser l’interior de la pista de gespa artificial. La pista consta de 6 carrers amb una única cua de sortida recta. 400 metres de llargada.

Radi 37 m. Ria interior. Un passadís de salt amb perxa. Dos passadissos de salt de llargada i triple interiors a l’anella en la recta principal amb dos fosos de caiguda, un en cada sentit. Una mitja lluna pavimentada per a concursos de salt en alçada, i una altra mitja lluna amb una zona de llançament de pes amb caiguda en fossat de sorra.

El sintètic actual es un paviment prefabricat in situ, de color vermell, que es va instal·lar l’any 1999 i que actualment es troba en un estat de deteriorament molt avançat. L’interior de la pista es de gespa artificial i no pot ser utilitzada com a zona de caiguda dels artefactes de llançaments (pes, disc, javelina i martell). Aquesta zona es d’ús esportiu per a la pràctica del futbol.

Donat l’ús que se li ha donat a la pista, tant en competicions com en entrenaments, com al propi envelliment del producte amb l’acció dels raigs UV, ha fet que es recomani l’actuació imminent de renovació del paviment ja que no està en condicions òptimes per a dur a terme la pràctica esportiva, ni biomecànicament ni materialment. Atès que no es poden fer actuacions correctores per arreglar aquests símptomes que presenta la pista, i davant dels riscos de possibles lesions o sobrecàrregues per part, l’Ajuntament durà a terme la renovació de la totalitat de la superfície sintètica de la pista, amb un nou sistema de paviment prefabricat de darrera generació, de 13,5 mm de gruix, a executar a sobre de la subbase existent, prèvia arrencada del paviment actual i adequació de la mateixa.

La gespa artificial de l’interior no es veurà afectada per l’actuació de renovació, tot i que una de les mitges llunes, la que es troba a sud-est, passarà de paviment sintètic actualment a gespa artificial, donat que hi ha una demanda de zona d’entrenament i preparació per part dels jugadors de futbol així com dels usuaris de la pista d’atletisme que també podran fer-ne ús.

La tanca perimetral

Com tots sabeu, l’Estadi Albert Gurt es troba a la zona nord de Figueres, entre el Parc Bosc i el Castell de Sant Ferran, en un àrea destinada a equipaments esportius, on trobem dos pavellons, una piscina interior i una exterior, un aparcament semi-enterrat, unes pistes de pàdel, un rocòdrom i les oficines de l’àrea d’esports de l’Ajuntament. La construcció d’aquests equipaments es va iniciar als anys 80 de manera poc ordenada globalment a l’entorn del complex més antic format per l’estadi d’atletisme.

La tanca actual de l’Estadi Albert Gurt feta amb malla de simple torsió està deteriorada, fet que facilita un intrusisme que fa que els equipaments esportius pateixin vandalisme i una degradació molt accentuada, a part de encarir el seu manteniment.

La tanca projectada s’adapta a les diferents condicions que es troben al voltant del perímetre de l’estadi i a les situacions existents, conformant les diferents tanques tipus del projecte. La nova tanca al voltant de l’estadi Albert Gurt substituïrà l’existent que es troba deteriorada, per crear un recinte esportiu controlat juntament amb els equipaments esportius contigus, per tal de millorar el seu control i el manteniment del conjunt.

La tanca es subdividirà en diferents trams i tenen diferents formats segons les característiques de cada zona, depenent de la seva base, situació i relació amb els equipaments, però es manté en el seu conjunt una coherència estètica de materials i de formats.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Les coses d’en Xavi Jiménez. Encarant el 50è aniversari del Museu Dalí

Aviat es celebraran els 50 anys de l'obertura del...

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...