M Mercè Cuartiella Todolí i la seva vocació precoç per l’escriptura

Data:

L’escriptora Maria Mercè Cuartiella Començs avui la seva col·laboració amb el nostre mitja amb una conversa a LaClerch – Fundació Clerch i Nicolau a on ens parla d’ella mateixa i del perquè de la seva vocació precoç per l’escriptura.

Maria Mercè Cuartiella és llicenciada en filologia per la Universitat de Barcelona i ha desenvolupat la seva tasca professional en el camp de la gestió cultural. Forma part de l’equip editorial de Brau Edicions, de Figueres.

Maria Mercè Cuartiella ha col·laborat habitualment en premsa i revistes especialitzades, com ara al Diari de Girona, on des de l’any 2000 fins al 2005 va elaborar articles quinzenals d’opinió. També ha estat guionista i presentadora televisiva o moderadora en debats culturals. De 2004 a 2009 fou conductora i guionista a Canal Nord del programa setmanal d’entrevistes ISBN, que analitzava l’actualitat literària del país i per on van passar tot un seguit d’autors significatius de les lletres catalanes.

Ha publicat estudis diversos i ha estrenat i publicat peces teatrals, com “Enterra’m a Pequin”, guanyadora del I Premi Carlota de Mena (2005) estrenada a Barcelona el 2007 o “La pell del nyu” estrenada Girona el 2023. També “En trànsit”, que va ser seleccionada com a representant de l’estat espanyol per a participar en el World Youth Theatre 2000 de Londres i que fou publicada al número 8 de la revista Escena.

Maria Mercè Cuartiella és autora de diverses novel·les. Va guanyar el Premi Llibreter l’any 2012 amb “Germans, gairebé bessons”. A la Nit de Santa Llúcia 2014, va ser reconeguda amb el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions pel seu recull “Gent que tu coneixes”.

És autora també de les novel·les “L’afer marsellès”, “Flor salvatge” i “Un món sense l’Oriol Gante” i del recull de contes “La font i els dies”.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...