17 quilòmetres per travessar Figueres en bici

Data:

L’Ajuntament de Figueres ha anunciat l’ampliació de la xarxa de carrils bici amb un projecte de mobilitat sostenible que actuarà en diversos punts de la ciutat per connectar els 5 nous km de carrils bici amb els 9,3 km actuals, i els 2,8 km de Vies Verdes que està executant la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte té un cost d’1,4 M€, amb una subvenció del 50% dels fons Next Generation.

Els nous carrils bici d’aquesta xarxa, seran principalment segregats, amb carril independent del carril de circulació dels vehicles, i separadors per a fer-los més segurs.

En total, després de la finalització d’aquest projecte que ha d’estar executat abans del juny del 2025, Figueres connectarà equipaments, aparcaments, transport públic i punts d’interès amb una xarxa de 17 km de carrils bici, la xarxa “Figueres en bici”, que es completarà amb un projecte paral·lel, també subvencionat pels fons Next Generation, d’instal·lació d’aparcaments segurs i coberts de bicicletes distribuïts en diversos punts d’aquesta xarxa.

Una de les vies principals en les quals s’actuarà és el carrer Nou, on actualment els 2 carrils existents provoquen problemes de mobilitat i aparcament en doble fila, i es passarà a un sol carril de circulació, amb un carril bici segregat, i la millora de l’accessibilitat de totes les cruïlles.

La regidora Núria Bartrolich ha destacat la necessitat de fer una ciutat més amable i transitable, aprofitant aquests projectes per anar pacificant progressivament alguns carrers, i sobretot millorant l’accessibilitat dels recorreguts per a vianants i bicicletes, i augmentant l’arbrat per crear refugis climàtics i espais de passeig. “És un projecte que permetrà connectar la ciutat de Vilatenim fins a l’Estació del TAV, unint els principals punts d’interès, zones esportives i equipaments municipals”.

Fotografia: La regidora Núria Bartrolich, després de fer l’anunci, damunt d’una bicicleta.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...