L’Esbart Nova Dansa de Figueres participarà a la Roda Catalònia d’Esbarts Veterans

Data:

La cita serà el dissabte 7 d’octubre a l’Esbart Egarenc del Social de Terrassa (Vallès Occidental). L’Esbart Nova Dansa de Figueres participarâ a la Roda Catalònia d’Esbarts Veterans.

L’any 1978, quatre Esbarts de Barcelona, el Joventut Nostra de l’Agrupació Congrés, El Montseny del Poble Nou, el Montserratí Martinenc del Centre Moral del Clot i el Sant Jordi del Foment Martinenc, van tenir la feliç idea d’organitzar ballades entre els seus grups infantils i juvenils per suplir la manca d’actuacions; en aquells moments i quasi sense proposar-s’ho va néixer la Roda d’Esbarts Catalònia. L’any 2004 es va crear la secció d’Esbarts veterans. Les fites de la Roda en aquest temps han canviat força, de començar a organitzar petites ballades, s’ha passat a recollir danses oblidades, instrumentacions de ballets per a Cobla, i la gravació en estudi d’un Disc Compacte anual de ballets amb cobla. En aquest últim apartat, s’han prodüit més de cent gravacions.

De 1978 a 1991 el funcionament de la Roda es basava en fer les trobades entre els Esbarts en què cadascun feia el programa que volia. Cada any un Esbart es feia càrrec d’organitzar la Cloenda en la qual hi participaven tots acompanyats per una Cobla. Va ser a partir de 1992 quan es va començar la tasca de recuperar balls, fer-ne partitures i gravacions amb Cobla. Les primeres gravacions (1992-1998) es van fer amb un equip força senzill i amb suport de casset. A partir de 1999 les gravacions es fan en estudi i el suport és de CD. També, durant aquests anys, s’ha fet una sèrie de recopilacions amb CD, material que s’ha posat a l’abast de tots els Esbarts aliens a la Roda que ho han demanat. El total aproximat de dansaires que integren la secció Infantil – Juvenil en aquests moments és d’uns sis – cents. La secció de Veterans agrupa uns dos-cents dansaires.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...