Les taules i barbacoes no tenen res a fer al carrer

Data:

La Guàrdia Urbana de Figueres ha realitzat aquest matí un dispositiu conjunt amb la Brigada de neteja al sector oest de la ciutat de retirada de barbacoes i taules de la via pública. El dispositiu per controlar l’ocupació de la via pública en aquest sector de la ciutat ha finalitzat amb la retirada de 5 barbacoes, 8 taules, 30 cadires i diverses andròmines com ara bombes de butà o peces de vehicles.

També s’han retirat 2 vehicles amb grua que obstaculitzaven un dels carrers i no permetien la circulació, s’han aixecat 2 actes de vehicles abandonats, i s’han interposat 17 denúncies per vehicles mal estacionats.

L’article 36 de l’Ordenança municipal de civisme i convivència prohibeix l’ocupació de la via pública amb objectes sense autorització. “Els serveis municipals retiraran els objectes i/o residus dipositats o instal·lats a la via pública sense la preceptiva autorització quan no sigui possible identificar o localitzar en el mateix moment el propietari o quan el responsable es negui a retirar-los”.

La mateixa ordenança municipal de civisme i convivència prohibeix fer barbacoes al carrer tal i com estipula l’article 47 “ Només es podran fer barbacoes dintre a les àrees recreatives i d’acampada expressament autoritzades i en parcel·les de les urbanitzacions, sempre que siguin d’obra i disposin de mesures adequades de precaució i prevenció d’espurnes que puguin originar possibles incendis. En qualsevol cas, les barbacoes que es facin en els espais privats es faran de forma que s’eviti la producció de fums i olors que puguin alterar la convivència normal”.

L’alcalde de la ciutat i regidor de seguretat, Jordi Masquef, ha reiterat el seu objectiu de fer front a l’incivisme que afecta i degrada la convivència a la ciutat: “les normatives i l’ordenança municipal han de ser iguals per a tothom i en tots els barris de la ciutat” “Si demanem un esforç a la ciutadania per combatre l’incivisme, els polítics hem de respondre aplicant i fent complir les normes quan si compleixen”.

El dispositiu per controlar l’ocupació de la via pública en aquest sector de la ciutat ha finalitzat amb la retirada de 5 barbacoes, 8 taules, 30 cadires i diverses andròmines com ara bombes de butà o peces de vehicles

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Les coses d’en Xavi Jiménez. Encarant el 50è aniversari del Museu Dalí

Aviat es celebraran els 50 anys de l'obertura del...

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...