L’Ajuntament i la Fundació Gala-Dalí presenten conjuntament a Madrid els principals atractius dalinians per a 2024

Data:

Aquest any 2024, la ciutat de Figueres celebra diversos aniversaris importants relacionats amb la figura del seu fill més il·lustre, el mestre Salvador Dalí. Aquesta mateixa setmana, el 23 de gener, es va complir el 35è aniversari de la seva mort; el proper 11 de maig, el 120è aniversari del seu naixement, i el 28 de setembre, el 50è aniversari de la seva última gran obra, el Teatre Museu Dalí. Finalment, el 20 d’octubre, la Casa Natal de Salvador Dalí, el darrer projecte cultural recent inaugurat a Figueres, complirà el seu primer any obert al públic.

En el marc de totes aquestes efemèrides, el Museu Dalí presenta una de les exposicions temporals més importants organitzades fins ara, dedicada a “El Crist de Portlligat”.

La recepció d’avui, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Figueres i la Fundació Dalí, ha servit per exposar els principals atractius dalinians de la ciutat per aquest 2024. El Círculo de Bellas Artes de Madrid ha acollit aquest vespre la presentació de la nova campanya promocional “Casa Natal Salvador Dalí: de Figueres al món”, en el marc d’un recepció institucional que ha comptat amb la presència del Ministeri de Cultura amb la seva directora general d’Indústria cultural, de mitjans de comunicació, escriptors, editors, periodistes especialitzats i comunicadors destacats de Madrid, autoritats, empresàries, actors socials, econòmics i polítics. L’acte ha estat presentat per la corresponsal a Madrid d’El Matí de Catalunya Ràdio, Tània Tàpia.

Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, ha presentat l’exposició del Crist de Portlligat: “El Crist de Sant Joan de la Creu, és una pintura a l’oli de dos metres d’altura que representa la particular revisió estètica que fa Dalí del motiu clàssic de la crucifixió cristiana. L’obra s’exposa per primera vegada a Espanya des de l’any 1952 i es podrà veure a Figueres fins al 30 d’abril d’aquest any”.

Mariona Seguranyes, Cultura, Patrimoni i Turisme Cultural de l’Ajuntament de Figueres, ha posat en relleu “la Casa Natal avui és un homenatge de la ciutat de Figueres cap a Dalí i alhora un reconeixement pel llegat que l’artista va deixar a la ciutat en forma del Teatre-Museu Dalí i la Fundació que el governa.”

Finalment, per cloure l’acte, Jordi Masquef, alcalde de Figueres i vicepresident del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, ha destacat: “Dalí va ser qui va reivindicar i va aplicar el fet de fer-se universal des de l’ultralocal. Connectat sempre a les arrels, Figueres i l’Empordà, es va projectar al món sencer.”

En el marc de l’acte ha tingut lloc la presentació de la nova campanya promocional de la ciutat de Figueres i la Casa Natal Salvador Dalí, amb la presentació de l’espot dirigit pel premiat director de cinema David Pujol (director del recentment estrenat documental “Esperando a Dalí”). L’espot, d’un minut 30 segons de durada, es pot veure en català i castellà, amb subtítols a l’anglès i francès. La campanya gràfica que acompanya l’espot, disponible en 4 idiomes (CAT/CAST/FR/ENG) té com a principals protagonistes la imatge de Dalí i el nom de Figueres.

La Casa Natal, un equipament cultural per descobrir l’essència interior del geni empordanès, es va inaugurar el passat 20 d’octubre sota el claim “Obrim les portes de Dalí” i “On tot va començar”. La Casa Natal Salvador Dalí esdevé el primer equipament cultural d’iniciativa pública que permetrà mostrar la figura del geni des dels seus inicis, i des del vessant més personal i íntim; posar en valor la seva vinculació emocional i artística amb el territori empordanès; i alhora contextualitzar la Figueres de principis del s. XX. La Casa complementa així la visita als espais dalinians, on s’exposa bona part de l’obra del geni.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...