L’Ajuntament de Figueres presenta el Pla d’aparcaments de proximitat amb 1.000 noves places

Data:

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Núria Bartrolich, han presentat avui el Pla d’Aparcaments de Proximitat als terrenys del Molí Petit, on es construirà el primer dels 3 nous aparcaments. Aquest, situat darrere el CAP Josep Masdevall, i amb capacitat per a 250 vehicles, servirà per descongestionar el sector del Rally Sud i Creu de la Mà, que per la seva densitat de població requereix de la creació de bosses d’aparcament de proximitat per als veïns.

Els dos altres aparcaments previstos, al Nord i a l’Est de la ciutat, tenen una capacitat d’entre 200 i 300 places. Es tracta de l’aparcament previst als terrenys de la plaça El·líptica, a tocar de plaça Tarradellas i els terrenys situats a l’inici de l’Avinguda Perpinyà. Aquests es troben entre 5 i 10 minuts a peu del centre de la ciutat. Aquesta distància en els aparcaments de proximitat és l’objectiu prioritari del nou govern de la ciutat. L’aparcament d’El Far també forma part d’aquest Pla amb la seva ampliació, que preveu l’enderroc de les grades per guanyar més espai i la desaparició del mur perimetral de l’Avinguda Vilallonga, que el farà més visible i accessible. Amb aquesta actuació, l’aparcament guanyarà un centenar de places i s’hi instal·laran també carregadors elèctrics.

Aquestes noves 1.000 places se sumaran a les 1824 ja existents repartides als diferents aparcaments que hi ha actualment a la ciutat i suposaran un total de 2.824 places. L’alcalde, Jordi Masquef, ha recordat que la creació d’aquests aparcaments va ser un compromís amb els veïns i comerciants de la ciutat “Figueres necessita dotar-se d’aparcaments de proximitat a tota l’anella d’accés al centre per facilitar les compres i gestions de figuerencs i visitants, que han de trobar una ciutat amable, endreçada i fàcil d’accedir i aparcar”. La regidora Núria Bartrolich destaca que “aquest Pla es dissenya en paral·lel a les actuacions de millora de l’accessibilitat a peu al centre, i també amb l’ampliació de la xarxa de carrils bici que es presentarà ben aviat i que permetrà connectar fins a 5,2 km i diversos aparcaments amb carril bici. A part d’aquestes bosses d’aparcament també es treballa en la cerca de terrenys més petits per poder crear més zones d’aparcament en barris de gran densitat i amb manca d’aparcament”.

Actualment:

  • Parquing Ctra Llançà: 205
  • Parquing Fossos: 160
  • Parquing Riera Galligants:146
  • Parquing Parc de les Aigües: 255
  • Parquing El Far: 380
  • Parquing zona Firal: 678

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...