La Revista de Girona homenatja Vicenç Pagès

Data:

El Museu del Joguet de Catalunya a Figueres ha acollit el 30 d’agost la presentació del número monogràfic que la Revista de Girona li ha dedicat a Vicenç Pagès, escriptor immens, clàssic i alhora moderníssim, que també va excel·lir com a crític literari i assagista, com a mestre i lector. El 27 d’agost va fer un any de la mort de Vicenç Pagès Jordà. Com explica aquest monogràfic, “aquella tarda de dissabte, amb Torroella de Montgrí ennuvolada després d’un matí assolellat, les últimes hores de VPJ van coincidir amb llargues tronades que precedien una tristesa sense límits”. La Revista de Girona ha recorregut a vuit persones que, a més d’estimar-lo i admirar-lo, coneixen bé Vicenç Pagès i la seva obra: Mar Bosch, Mercè Cuartiella, Eva Comas-Arnal, Glòria Granell, Esteve Miralles, Adrià Pujol, Sebastià Roig i Eva Vàzquez.

En l’acte de presentació d’aquesta edició de la Revista de Girona dedicada a Vicenç Pagès, Sebastià Roig, Mercè Cuartiella, Eva Comas-Amal i el director de la revista Gerard Bagué “han fet incís de l’extraordinari domini de la llengua catalana de Vicenç Pagès, travant una obra literària d’excel.lència. I com ens els seus llibres es recupera una Figueres dels anys vuitanta, tot fugint dels tòpics”, tal com ho ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres Mariona Subiranyes, que ha assistit a l’acte amb l’alcalde Jordi Masquef. “Un acte per reivindicar la seva obra i confabular-nos a no deixar-ho de fer en un dels seus escenaris literaris més estimats, la ciutat de Figueres”, conclour Mariona Seguranyes.

Mariona Seguranyes: “Un acte per reivindicar la seva obra i confabular-nos a no deixar-ho de fer en un dels seus escenaris literaris més estimats, la ciutat de Figueres”

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

La darrera classe i la darrera entrevista en actiu del professor Francesc Canet

Aquesta foto, feta pel Diari de Figueres, té un...

“Els meus records de les Fires de Figueres”

Els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut de Vilafant,...

Amb Montserrat Vayreda, encara millor

Un vers de Montserrat Vayreda per tornar el passadís...

Quina edat teniu? Heu viscut els estius de l’Espanya franquista?

L'1 de juny es va inaugurar a la Sala...