Guia pràctica sobre l’Acústica20

Data:

L’edició número 20 d’Acústica arriba a gran velocitat. Si teniu previst anar als concerts de la Rambla, recordeu que l’aforament és de 10.640 persones.

Dispositiu de seguretat

L’Ajuntament de Figueres ja té a punt el dispositiu especial per garantir la seguretat durant el Festival Acústica, que tindrà lloc del 31 d’agost al 3 de setembre. Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil, vigilants de seguretat privada i controladors d’accessos vetllaran, de forma coordinada, per garantir la seguretat dels assistents als diferents escenaris.

En total, el dispostiu estarà format per 72 efectius cada nit -30 agents de la Guàrdia Urbana, 30 Mossos d’Esquadra i 12 voluntaris de Protecció Civil,   als que cal afegir els 86 persones de seguretat privada (personal de seguretat i control d’accés).

En l’edició d’enguany, s’instal·laran 21 càmeres intel·ligents que controlaran l’aforament de la Rambla, el qual tindrà un topall de 10.640 persones –l’aforament màxim permès-. Aquestes es col·locaran als vials d’entrada al recinte i comptaran amb exactitud el nombre de persones que hi ha a la Rambla.

El pla també contempla la instal·lació de dues passeres a costat i costat de la part alta de la Rambla per tal d’ampliar la capacitat d’evacuació del recinte. El desguàs d’ambdúes passeres en el vials de circumvalació seran zones on no hi podrà haver-hi públic i romandran delimitades per tanques.

Un cop les càmeres intel·ligents indiquin que a la Rambla s’ha arribat al màxim d’aforament els vigilants de seguretat privada i els controladors d’accessos procediran a no permetre que cap més persona entri en el recinte.  Tot i així tant els veïns com els hostes dels hotels de la Rambla, podran accedir a les seves residències des dells punts de control del c/ Lasauca i el c/ Girona.

Zones adaptades per a les persones amb mobilitat reduïda

Hi haurà zones especials a cada escenari principal per a persones amb mobilitat reduïda:

-Escenari de la Rambla: Plataforma lateral esquerra (accés per carrer Vilafant i carrer Lasauca)

-Escenari de Plaça Catalunya: Frontstage (accés pel lateral de l’escenari)

-Escenari de la Plaça de la Palmera: Frontstage (accés pel lateral de l’escenari)

Mapa amb aparcaments gratuïts i escenaris

S’ha elaborat un plànol indicatiu dels 4 escenaris del centre de la ciutat: La Rambla, Plaça de la Palmera, Plaça Catalunya i Plaça Josep Pla així com també per indicar les places d’aparcaments gratuïtes que hi ha a Figueres:

Carretera de Llançà: 205 places

Fossos: 160 places

Parc de les Aigües: 255

Riera Galligans: 146 places

Far: 380 places

Recinte Firal: 678 places

Com consultar els concerts i els horaris

Consulteu els horaris i arribeu amb antelació. http://festivalacustica.cat

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...