Joan Mateu acosta el Cap de Creus a Figueres

Data:

El divendres 23 de setembre es va inaugurar a la Galeria d’Art El Claustre l’exposició “ Cap de Creus “ del pintor i artista gironí Joan Mateu. El director de cinema David Pujol va fer la presentació de l’artista destacant l’estima que li tenen tots dos al meravellós paissatge del Cap de Creus. l’Ajuntament de Figueres va estar representat per les regidores Núria Bartrolich i Pilar Sánchez. Les obres de Joan Mateu estaran exposades a la Galeria El Claustre de Figueres del 22 de setembre al 7 d’Octubre.

Article de presentació de Joan Mateu publicat per ViuSalt.cat

L’art sempre ha estat una constant en la vida d’en Joan Mateu. Va créixer envoltat de llibres d’art i amb un pare que també pintava, però potser va ser l’experiència d’estar envoltat d’obres d’art aquell detonant que va fer que s’adonés d’allò que realment el movia per dins. Més concretament, va ser la increïble experiència d’estar en directe envoltat de grans obres al Museé d’Orsay de París. Devia tenir 10 i 12 anys, però encara recorda aquella sensació tan impactant, quasi com una revelació. “Quan som més grans ho analitzem tot, però que això t’arribi a transmetre només sent un nen ple d’innocència, vol dir que l’art no necessita grans discursos. O hi connectes o no”, diu.

Des d’aleshores, mai va deixar de pintar. Ho veia com una afició de la que mai podria viure i per això va seguir estudiant i treballant en altres àmbits. Fins que la passió es va convertir en obsessió. “Trobes el teu llenguatge i comences a conèixer els teus gustos”, explica. I amb un estil que començava a definir-se, va sentir que necessitava dedicar la seva energia a allò que més li agradava. “No em veia canviant vidres tota la vida però si pintant. Ho vaig deixar tot i vaig tenir la sort que em va funcionar molt ràpidament”.

Va ser a la fira de Tots Sants, a prop de Salt, que va decidir anar amb tot el que havia pintat fins aleshores. I ho va vendre absolutament tot. Alló va ser una gran empenta per continuar la seva trajectòria.

“Si no aconsegueixes el resultat amb el primer traç, estàs perdut. Sí que a vegades ho pots reconduïr però perds la frescor i la personalitat”, diu. Sense una meta fixa, experimentant amb la matèria per sobre de les temàtiques i trobant noves vies a cada pinzellada que el sorprenen dia rere dia. “Això és el que et manté viu en aquesta feina.”

https://www.instagram.com/joanmateuart/

http://www.elclaustre.com

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

Senyores i senyors: Amb tots vostès Dani Torrent, creador del cartell de Fires!

Figuerenc d’adopció des dels quatre anys, Dani Torrent explica...

El pou de l’esperança

FISERSA ha començat els treballs de perforació d’un nou...

Carles Mauné Alay, #OrgulldeFigueres

Per Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana...