Intervenció a una de les interseccions més perilloses de la ciutat

Data:

Figueres millorarà la seguretat i l’accessibilitat de l’encreuament de la pujada del Castell amb l’Avinguda Salvador Dalí. L’objectiu, allargar el traçat de la pujada del Castell més enllà de l’encreuament i garantir la seguretat del vianants en el seu pas per l’avinguda.

L’actuació pretén garantir la continuïtat urbana de la Pujada del Castell, que ara està tallada a l’altura de l’avinguda Salvador Dalí. Aquesta discontinuïtat genera disfuncions evidents de trànsit i de seguretat viària en una de les vies més transitades de la ciutat, amb vehicles que realitzen girs prohibits i vianants travessant sense passos segurs habilitats. La cruïlla nomnés permet el gir a l’esquerra als vehicles procedents de Girona i no el permet als vehicles que baixen del Castell. Això converteix aquesta cruïlla en un punt conflictiu.

Amb aquesta reordenació de l’encreuament entre l’avinguda Salvador Dalí –l’antiga NII- i la Pujada del Castell es preveu l’habilitació de passos de vianants a la intersecció i també està previst que s’instal·lin semàfors per regular el trànsit i, aprofitant les obres, també es renovaran les voreres i es faran accessibles. Hi haurà senyalització podotàctil per a persones invidents. Alhora, es sincronitzarà la nova cruïlla semaforitzada amb l’existent a la cruïlla del carrer Rector Aroles. També s’aprofitaran aquestes obres, que s’iniciaran el mes de gener, i que tindran una durada de 12 setmanes, per fer una reposició del paviment i per millorar els conductes per a futurs serveis.

Aquesta és una reclamació històrica de l’Ajuntament de Figueres, tal i com reflexa el Pla de Mobilitat del Municipi de Figueres, de l’any 2013, que marca aquesta intersecció com una de les més perilloses de la ciutat.

El projecte suposarà una inversió de 240.844,69 euros, pel qual l’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció de 146.000 euros del departament d’Interior de la Generalitat per aquesta reordenació.

En paral·lel al traspàs de la titularitat de la Nacional II per part del ministeri de Foment a l’Ajuntament de Figueres, també s’està treballant per millorar la seguretat en altres punts negres de l’avinguda Salvador Dalí.

Aquesta és una reclamació històrica de l’Ajuntament de Figueres, tal i com reflexa el Pla de Mobilitat del Municipi de Figueres, de l’any 2013, que marca aquesta intersecció com una de les més perilloses de la ciutat

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...