Intervenció a una de les interseccions més perilloses de la ciutat

Data:

Figueres millorarà la seguretat i l’accessibilitat de l’encreuament de la pujada del Castell amb l’Avinguda Salvador Dalí. L’objectiu, allargar el traçat de la pujada del Castell més enllà de l’encreuament i garantir la seguretat del vianants en el seu pas per l’avinguda.

L’actuació pretén garantir la continuïtat urbana de la Pujada del Castell, que ara està tallada a l’altura de l’avinguda Salvador Dalí. Aquesta discontinuïtat genera disfuncions evidents de trànsit i de seguretat viària en una de les vies més transitades de la ciutat, amb vehicles que realitzen girs prohibits i vianants travessant sense passos segurs habilitats. La cruïlla nomnés permet el gir a l’esquerra als vehicles procedents de Girona i no el permet als vehicles que baixen del Castell. Això converteix aquesta cruïlla en un punt conflictiu.

Amb aquesta reordenació de l’encreuament entre l’avinguda Salvador Dalí –l’antiga NII- i la Pujada del Castell es preveu l’habilitació de passos de vianants a la intersecció i també està previst que s’instal·lin semàfors per regular el trànsit i, aprofitant les obres, també es renovaran les voreres i es faran accessibles. Hi haurà senyalització podotàctil per a persones invidents. Alhora, es sincronitzarà la nova cruïlla semaforitzada amb l’existent a la cruïlla del carrer Rector Aroles. També s’aprofitaran aquestes obres, que s’iniciaran el mes de gener, i que tindran una durada de 12 setmanes, per fer una reposició del paviment i per millorar els conductes per a futurs serveis.

Aquesta és una reclamació històrica de l’Ajuntament de Figueres, tal i com reflexa el Pla de Mobilitat del Municipi de Figueres, de l’any 2013, que marca aquesta intersecció com una de les més perilloses de la ciutat.

El projecte suposarà una inversió de 240.844,69 euros, pel qual l’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció de 146.000 euros del departament d’Interior de la Generalitat per aquesta reordenació.

En paral·lel al traspàs de la titularitat de la Nacional II per part del ministeri de Foment a l’Ajuntament de Figueres, també s’està treballant per millorar la seguretat en altres punts negres de l’avinguda Salvador Dalí.

Aquesta és una reclamació històrica de l’Ajuntament de Figueres, tal i com reflexa el Pla de Mobilitat del Municipi de Figueres, de l’any 2013, que marca aquesta intersecció com una de les més perilloses de la ciutat

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...