El Ple de l’Ajuntament aprova inicialment el Pla de Sequera

Data:

Figueres ha aprovat inicialment per ple el dilluns 24 de juliol el Pla d’emergència en situació de sequera de la ciutat. El pla ha comptat amb el suport de 20 dels 21 regidors del consistori. Només el representant de Vox s’ha abstingut.

El Pla d’emergència és un document obligatori per als ajuntaments de poblacions de més de 20.000 habitants, com és el cas de Figueres. A la nostra ciutat, la seva elaboració i lliurament a l’Agència Catalana de l’Aigua estava pendent des de feia mesos el que va provocar que a l’abril l’ACA multés amb 1.500 euros l’anterior govern municipal per aquesta mancança. Figueres va ser un dels 10 ajuntaments catalans sancionats per incomplir aquesta obligació. L’ACA va requerir el document a Figueres a finals del 2022 sense obtenir resposta. En rebre la sanció, el consistori va admetre la responsabilitat i va pagar de forma voluntària aconseguint una reducció del 40%. La multa, finalment, es va tancar amb un import de 900 euros. Un mes després només quedaven dos municipis de més de 20.000 habitants, Cerdanyola del Vallès i Figueres, pendents de presentar el document. Finalment, el nou equip de govern dirigit per Junts per Figueres ha portat el document al ple a fi d’aprovar-lo. El batlle, Jordi Masquef, ha recordat que el document ja ve de l’anterior mandat –aleshores, amb el govern quadripartit– i ha explicat que, a partir d’ara, s’obre un període d’exposició pública perquè la ciutadania el consulti i s’hi presentin al·legacions abans que s’aprovi definitivament. El pla per afrontar la sequera s’ha aprovat gairebé per unanimitat. Hi han votat a favor 20 dels 21 regidors del consistori (els tretze de l’equip de govern i els set que sumen el PSC, ERC, la CUP i el PP).

A Figueres, l’elaboració i lliurament del pla de sequera estava pendent des de feia mesos el que va provocar que a l’abril l’ACA multés amb 1.500 euros l’anterior govern municipal per aquesta mancança

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Els sardanistes han recordat Carles Mauné Alay

La llarga setmana de revetlles ha començat a Figueres...

Les Coses d’en Xavi Jiménez: Una mica de castell i una mica de comerç

En Xavier Jiménez Santamaria continúa buscant i posant tots...

Voleu veure l’interior de l’edifici Rhodes? Veniu, seguiu-nos.

L'arquitecte municipal Joan Falgueras explicava fa tot just unes...

Acte de cloenda del curs UNED sènior a Figueres

Ahir, dimecres 19 de juny, l'alcalde Jordi Masquef i la regidora Anna...