El Museu del Joguet de Catalunya ha tornat a obrir

Data:

Dissabte, 15 de juliol, el Museu del Joguet reobre les seves portes després de l’acabament de la primera fase obres de reforma. Els treballs, encarregats per l’Ajuntament, han consistit en fer una part de l’adaptació i actualització de l’equipament a la normativa contra incendis.

Durant la setmana que ve s’inaugurarà una exposició temporal sobre “50 anys d’entreteniment digital. Col·lecció de Josep Maria Frigola”. És una col·lecció que endinsarà els visitants al món de les consoles i videojocs . Inclou peces úniques de videojocs i en la qual s’exposaran les 20 consoles més importants de la història dels videojocs. També hi haurà jocs per poder-hi jugar i interactuar com el Tetris.

El Museu del Joguet

El Museu del Joguet de Catalunya proposa un viatge per la història del joguet industrial a Catalunya. Jocs de la vostra infantesa, o la de generacions enrere: teatrins, cavalls de cartró, cuines, pilotes, nines, baldufes, joguets de llauna amb corda, avions, cotxes, trens, tricicles, jocs de construcció, ossets, jocs de l’oca, circs, titelles, robots, i molts altres companys enyorats dels apassionants i imaginatius moments de joc de la infantesa.

El Museu va ser inaugurat l’any 1982 i, entre les 4.000 peces exposades d’una col·lecció de més de 15.000 jocs i joguets, es poden veure els que havien pertangut a personalitats com Joan Brossa, Quim Monzó, Ernest Lluch, Salvador Puig Antich, Terenci Moix, etc. També es pot visitar un espai dedicat als vint primers anys de Salvador Dalí amb els seus joguets, postals en moviment i fotografies de l’àlbum familiar. El recorregut és acompanyat per la música de Pascal Comelade i d’Erik Satie.

El Museu del Joguet de Catalunya ha rebut, entre d’altres, el Premi Nacional de Cultura Popular 1999 i la Creu de Sant Jordi 2007.

Josep Maria Joan i Rosa

Josep Maria Joan Rosa va començar a col·leccionar les seves primeres joguines l’any 1960. Després, s’hi va afegir la seva dona, Pilar Casa­de­mont Sadurní, i entre tots dos van anar formant un recull de jocs, de jo­guets i de documentació al voltant d’aquest món. Abans de constituir-se en museu els van exhibir en un centenar d’exposicions a diverses ciutats catalanes: Girona, Granollers, Mataró, Lleida, Tarragona, Terrassa, etc. “La primera exposició on es van mostrar aquestes col·leccions va ser a Barcelona, concretament a l’emblemàtic Palau Güell d’Antoni Gaudí. A més, vam comptar amb dos padrins d’excepció: Joan Brossa, que acompanyà el cartell de l’esdeveni­ment amb uns versos, i Manuel Vázquez Montalbán, que preparà l’escrit La noche de los juguetes vivientes.” Durant una de les darreres mostres que van fer, se’ls va oferir les dependències de l’antic Hotel París, a la Rambla de Figueres, perquè la col·lecció romangués definitivament en aquest espai. Així va ser com aquest important patrimoni cultural col·lectiu de Catalunya va quedar recollit en aquest històric edifici.

Els horaris del Museu del Joguet de Catalunya

De dilluns a dissabte, de 10h a 19h

Els diumenges, de 10h a 14h

La setmana que ve s’inaugurarà una exposició temporal sobre “50 anys d’entreteniment digital. Col·lecció de Josep Maria Frigola”, col·lecció que endinsarà els visitants al món de les consoles i videojocs

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Les coses d’en Xavi Jiménez. Encarant el 50è aniversari del Museu Dalí

Aviat es celebraran els 50 anys de l'obertura del...

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...