Dispositiu policial sense precedents contra el frau d’aigua i elèctric

Data:

Aquest divendres 18 d’agost s’ha realitzat durant el matí un dispositiu policial conjunt amb Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, FISERSA i Endesa contra el frau d’aigua i elèctric al barri de Culubret.

Per primera vegada a la ciutat s’ha realitzat un operatiu per fer front al frau en el subministrament d’aigua i regularització dels contractes. En total s’han inspeccionat 106 habitatges amb el resultat de 26 fraus d’aigua (frau, subministrament punxat o manca de contracte) i 49 instal·lacions d’aigua identificades amb impagaments de llarga durada, dels quals s’ha iniciat un procediment de tall de subministrament.

Això suposa que un 26% dels habitatges inspeccionats disposaven d’aigua amb el subministrament punxat directament a la xarxa, i un 45% eren impagaments de llarga durada. El volum de deute d’aquests impagaments dels que avui s’ha iniciat el procediment de tall ascendeix a 49.600 euros.

Els habitatges amb el subministrament d’aigua punxat, que avui s’ha desconnectat, recuperaran el servei tramitant l’alta del contracte i amb la instal·lació d’un comptador. En el cas dels 49 contractes amb impagaments, s’ha iniciat el procediment de tall de subministrament, analitzant abans que cap d’ells sigui una família o consumidor vulnerable.

L’objectiu de l’equip de Govern és posar al dia els contractes de subministrament d’aigua que presta l’empresa plurimunicipal Fisersa, actualitzant-los en matèria d’impagaments, però també en titulars reals del contracte de subministrament, i especialment en combatre el frau d’aigua, agreujat en alguns sectors de la ciutat.

El consistori calcula que a tota la ciutat hi ha factures impagades acumulades per valor de més de 600.000 euros, amb un centenar de comptadors que no estan al corrent de pagament.

Per aquest motiu s’iniciarà una campanya informativa dels imports pendents, informant de les accions que poden realitzar i com per posar al dia el contractes.

En el dispositiu policial conjunt, també s’han detectat 37 fraus d’electricitat, un 30% dels habitatges inspeccionats.

En total s’han inspeccionat 106 habitatges amb el resultat de 26 fraus d’aigua (frau, subministrament punxat o manca de contracte) i 49 instal·lacions d’aigua identificades amb impagaments de llarga durada, dels quals s’ha iniciat un procediment de tall de subministrament

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Els sardanistes han recordat Carles Mauné Alay

La llarga setmana de revetlles ha començat a Figueres...

Les Coses d’en Xavi Jiménez: Una mica de castell i una mica de comerç

En Xavier Jiménez Santamaria continúa buscant i posant tots...

Voleu veure l’interior de l’edifici Rhodes? Veniu, seguiu-nos.

L'arquitecte municipal Joan Falgueras explicava fa tot just unes...

Acte de cloenda del curs UNED sènior a Figueres

Ahir, dimecres 19 de juny, l'alcalde Jordi Masquef i la regidora Anna...