Després d’un suïcidi, queda la família

Data:

L’any 2023 es va crear a Figueres l’associació Tramuntana després del suïcidi. Els creadors de l’entitat tenen la necessitat de compartir aquest fet tan dolorós amb altres supervivents, sentir-se acompanyats i elaborar un procés de dol. Tramuntana després del suïcidi tracta aquest tema amb respecte, delicadesa i sensibilitat, amb l’objectiu de crear un espai on els supervivents puguin compartir sentiments tan difícils de gestionarcom la culpa, la vergonya i l’estigma social.

Aquest divendres, 31 de maig, l’associació organitza la I Jornada Parlem del Suïcidi. Tindrà lloc a l’Auditori dels Caputxins, de 9h a 14h. Us en compartim el programa i animem a participar-hi, si us sentiu interpel·lats pel tema:

  • 09h00: Benvingua institucional
  • 09h15: Pesentació de l’associació Tramuntana després del suïcidi a càrrec del seu president Jordi Costa i de les psicòlogues Laia Sanz i Aroha Cortés, acompanyats per Elisenda Ferrer, directora de comunicació i incidència política de la Federació de Salut Mental de Catalunya.
  • 09h30: Ponència “El PLa de Prevenció de Catalunya. Què estem fent?”. Amb Diego Palao Vidal, director de Salut Mental del Parc Taulí i titular de Psiquiatria de la UAB. Coordinador del Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya.
  • 10h00: Ponència “La importància de les entitats en el canvi en la política de prevenció i de la visió sobre la conducta del suïcidi”, pel supervivent i psicopedagog Carles Alastuey, vicepresident de l’Associació Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS).
  • 10h30: Ponència “La salut mental a l’Empordà”, per Jorge Hoyos, director de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Alt Empordà; Maria Carrillo, directora de l’equip d’Atenció Primària de Figueres i Núria Garcia León, psiquiatra de la Xarxa de Salut Mental de l’Alt Empordà.
  • 11h00: Pausa cafè
  • 11h30: Taula rodona “La prevenció en l’emergència. Entre la vida i la mort”, amb Narcís Bardalet, metge forense; Anna Rosell, caporala de l’oficina d’atenció a les famílies de persones desaparegudes (Mossos d’Esquadra); Josep Soler, psicòleg del SEM. Moderarà Imma Riu, psicòloga del CSMA de l’Alt Empordà.
  • 12h45: Taula rodona “Associacions de supervivents per la mort per suïcidi d’un familiar”, amb el supervivent i psicopedagog Carles Alastuey, vicepresident de l’Associació Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS); Clara Rubio, supervivent i presidenta de l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi Mans Amigues i Jordi Costa, president de l’associació Tramuntana després del suïcidi. Moderarà Glòria Pla, coordinadora del servei d’atenció a les famílies i envelliment del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
  • 13h45: Clausura

Si voleu contactar l’associació Tramuntana després del suïcidi:

www.tdssuicidio.com

Telèfon 671 838 111

Telèfon d’atenció 24 hores, gratuït i confidencial de Prevenció del Suïcidi: 024

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà presenta la programació d’activitats fins a desembre

Amb l’inici del curs escolar l’Oficina Jove de l’Alt...

El president de la Generalitat obre el curs escolar a Figueres

El president de la Generalitat Salvador Illa; la consellera...

Torna la campanya gastronòmica Enfiga’t

Figueres tornarà a celebrar, del 9 al 22 de...

Xavier Jiménez ens porta a l’anomenada Barraca d’en Dalí

En aquest nou lliurament de "Les Coses d'en Xavi"...