Després d’un suïcidi, queda la família

Data:

L’any 2023 es va crear a Figueres l’associació Tramuntana després del suïcidi. Els creadors de l’entitat tenen la necessitat de compartir aquest fet tan dolorós amb altres supervivents, sentir-se acompanyats i elaborar un procés de dol. Tramuntana després del suïcidi tracta aquest tema amb respecte, delicadesa i sensibilitat, amb l’objectiu de crear un espai on els supervivents puguin compartir sentiments tan difícils de gestionarcom la culpa, la vergonya i l’estigma social.

Aquest divendres, 31 de maig, l’associació organitza la I Jornada Parlem del Suïcidi. Tindrà lloc a l’Auditori dels Caputxins, de 9h a 14h. Us en compartim el programa i animem a participar-hi, si us sentiu interpel·lats pel tema:

  • 09h00: Benvingua institucional
  • 09h15: Pesentació de l’associació Tramuntana després del suïcidi a càrrec del seu president Jordi Costa i de les psicòlogues Laia Sanz i Aroha Cortés, acompanyats per Elisenda Ferrer, directora de comunicació i incidència política de la Federació de Salut Mental de Catalunya.
  • 09h30: Ponència “El PLa de Prevenció de Catalunya. Què estem fent?”. Amb Diego Palao Vidal, director de Salut Mental del Parc Taulí i titular de Psiquiatria de la UAB. Coordinador del Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya.
  • 10h00: Ponència “La importància de les entitats en el canvi en la política de prevenció i de la visió sobre la conducta del suïcidi”, pel supervivent i psicopedagog Carles Alastuey, vicepresident de l’Associació Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS).
  • 10h30: Ponència “La salut mental a l’Empordà”, per Jorge Hoyos, director de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Alt Empordà; Maria Carrillo, directora de l’equip d’Atenció Primària de Figueres i Núria Garcia León, psiquiatra de la Xarxa de Salut Mental de l’Alt Empordà.
  • 11h00: Pausa cafè
  • 11h30: Taula rodona “La prevenció en l’emergència. Entre la vida i la mort”, amb Narcís Bardalet, metge forense; Anna Rosell, caporala de l’oficina d’atenció a les famílies de persones desaparegudes (Mossos d’Esquadra); Josep Soler, psicòleg del SEM. Moderarà Imma Riu, psicòloga del CSMA de l’Alt Empordà.
  • 12h45: Taula rodona “Associacions de supervivents per la mort per suïcidi d’un familiar”, amb el supervivent i psicopedagog Carles Alastuey, vicepresident de l’Associació Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS); Clara Rubio, supervivent i presidenta de l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi Mans Amigues i Jordi Costa, president de l’associació Tramuntana després del suïcidi. Moderarà Glòria Pla, coordinadora del servei d’atenció a les famílies i envelliment del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
  • 13h45: Clausura

Si voleu contactar l’associació Tramuntana després del suïcidi:

www.tdssuicidio.com

Telèfon 671 838 111

Telèfon d’atenció 24 hores, gratuït i confidencial de Prevenció del Suïcidi: 024

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Jo us portaria a…

El Diari de Figueres us presenta aquesta secció estiuenca a on...

Tito Vilanova, descrit per Adam Lloveras

L'endemà de l'anunci fet per la Unió Esportiva Figueres,...

Gràfiques Montserrat, impressors des de 1897

Més de 100 anys de confiança acrediten l'experiència de...

El Fòrum Gastronòmic Ciutat desembarca a Figueres i obrirà gratuïtament al gran públic

La Rambla de Figueres acollirà, el cap de setmana...