Programa de les Fires i Festes de la Santa Creu

Data:

L’Ajuntament de Figueres ha presentat el programa de les Fires i Festes de la Santa Creu 2024, que
tindran lloc del 27 d’abril al 5 de maig. Es tracta de 100 activitats repartides en 10 dies, amb el principal objectiu que siguin unes festes dinàmiques, amb propostes atractives per a tots els públics, recuperant i donant impuls als actes tradicionals que ajuden a mantenir viva la nostra identitat.

Una de les novetats d’aquestes Fires i Festes de la Santa Creu és la Nit del Foc, que tindrà lloc el dia 27 d’abril a les 10 de la nit al Parc de les Aigües. Es tracta d’un espectacle de foc i percussió a càrrec dels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries amb la col·laboració dels Amics dels gegants de Figueres. El públic podrà gaudir de l’espectacle amb estructures de foc i bestiari de cultura popular, així com el drac i el bou de Figueres. A més, els qui ho desitgin podran ballar sota el foc dels diferents muntatges dels diables i
apropar-se a les bèsties enceses durant l’espectacle (complint les recomanacions de
vestuari i protecció). Tindrà una durada de 40 minuts.

També es recupera la Festa Charly, que tindrà lloc el dissabte, 4 de maig a les 10 de la nit a la plaça Catalunya. Amb el lema del anys 70, “Figueres, ja és de Nit” es reinvicarà, de nou, l’ambient nocturn a la ciutat, i tornarà l’esperit de la discoteca Charly que va funcionar al carrer Caamaño des del 1971 a l’any 2000. Van ser tres dècades viscudes per diferents generacions. Un viatge musical al passat ideal per a retrobar-se amb velles amistats.

La cultura popular també tindrà molta presència a tota la programació, la qual cosa posa en valor el teixit associatiu de la ciutat que ajuda a mantenir vives la nostra identitat i les nostres tradicions. Per aquest motiu també es dona un impuls a a les Creus de Maig, amb la implicació imprescindible de les associacions de veïns.

Altres actes destacats són els concerts el dia 30 d’abril a la Plaça Catalunya de Diversiones i Hola Raffaela (tribut a la gran diva Raffaela Carrá).

En aquesta programació de Santa Creu 2024 no hi faltarà la tradicional trobada de puntaires, les visites guiades a l’església de Sant Pere, al subsòl de la Rambla, la rua del 600, les tradionals fires de l’1 de maig, el pilar caminant, la Fira del llibre Vell, la jornada castellera, la nit de la Cebeta, les sardanes o les competicions esportives. L’Orquestra Maravella i l’Orquestra Selvatana també seran presents a la programació d’enguany.

La programació de Figueres Escena també es vesteix de luxe amb una programació de gran qualitat com “Coralina, la serventa amorosa” de Carlo Goldoni i dirigida per Oriol Broggi de La Perla 29 o “Crida als ocells de colors llampants” d’Òscar Andreu. Pels més menuts també hi ha una gran varietat de propostes com ara les instal·lacions familiars que hi haurà als Jardins Puig Pujades i a la Plaça Josep Pla el dia 3 de maig, el Pony Menut (versió familiar del Pony Pisador) o espectacles de clown i màgia.

El parc d’atraccions, ubicat al Recinte Firal, s’obrirà del 20 d’abril al 5 de maig i comptarà amb dues jornades inclusives (el 24 i 29 d’abril) i una jornada de preus populars (25 d’abril).

L’espai Jove i Familiar del Parc de les Aigües, El Rampell, acollirà la gran majoria de concerts de la programació d’enguany, amb grups com Els Catarres, el Pony Pisador, Boikot, Banda Neon o Les que Faltaband.

L’espectacle pirotècnic del dia 5 de maig posarà punt i final a les Fires i Festes de la Santa Creu.

Aquí teniu l’enllaç per descarregar-vos tot el programa: 

https://www.figueres.cat/actualitat/santacreu2024/noticies/programa-fires-i-festes-santa-creu-2024/programa-online.pdf

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Un cap de setmana dedicat a la gent gran

La Rambla i la Plaça Catalunya us esperen aquest...

22 alumnes de Figueres i 22 estudiants de la UdG han participat al Projecte Rossinyol

L’alcalde Jordi Masquef i la regidora d’Educació Anna Morillas...