30 anys dels Amics del Museu Dalí

Data:

El Teatre-Museu Dalí va viure el 29 de juliol una nit màgica que tenia per objectiu celebrar els 30 anys de l’associació Amics del Museu Dalí. Sí, fa 30 anys que va néixer impulsada pel figuerenc Ramon Boixadós i sota la presidència de Lola Mitjans amb la finalitat de difondre l’obra i la figura del mestre Dalí i els museus del triangle dalinià.

Una celebració en què s’ha fet un reconeixement públic a les persones que varen signar l’acta fundacional de l’entitat: Lola Mitjans, Francesc Calvet, Josep Fajol, Josep Maria Ortega, Josep Playà i Pilar Puig, sota l’impuls de l’aleshores president de la Fundació Gala – Salvador Dalí, Ramon Boixadós. A més també s’ha lliurat un record d’aquest aniversari a Dolors Costa, la primera coordinadora de l’entitat i “un puntal indispensable”, en paraules de Mitjans.

Els guardons han estat lliurats per Carme Ruiz, sotsdirectora d’exposicions i col·leccions de la Fundació Gala – Salvador Dalí; Agustí Badosa, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Mariona Seguranyes, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres; Joan Armangué, exalcalde de Figueres; Josep Maria Joan i Rosa, director del Museu del Joguet i soci d’honor; i Jordi Palmada i Carles Ayats, vicepresident i president dels Amics dels Museus Dalí.

Esment especial a la interpretació magistral de Joel Minguet amb la seva obra teatral “Lorca”.

Josep Fajol

Josep Fajol Mercader va ser un comerciant i col·leccionista figuerenc que va ser alcalde de Figueres entre el gener i l’abril de 1979.

Ramon Boixadós

Ramon Boixadós i Malé (1927-2017) va assumir el 1991 la presidència de la Fundació Gala-Salvador Dalí amb l’objectiu d’estudiar i investigar l’obra i vida del pintor figuerenc i de “projectar l’herència daliniana per tot el món. Va ser doctor enginyer industrial, president de Renfe de 1983 a 1985 i coordinador general de les obres olímpiques de Barcelona de 1989 a 1992.

Francesc Calvet

Frances Calvet i Casas (1929-2000) era una persona molt coneguda en els ambients culturals i polítics de la capital empordanesa. Havia format part de diverses entitats, essent directiu, entre d’altres, del Club Ciclista Empordanes. Va ser regidor de Figueres, del grup municipal de CiU, entre 1983 i 1991.i secretari de la junta dels Amics del Teatre-Museu Dalí.

Josep Playà

Josep Playà Masset és periodista a La Vanguardia i especialista en la vida i obra de Salvador Dalí.

Lola Mitjans

Lola Mitjans Perelló (Barcelona, 1937) és una promotora cultural que ha contribuït al món de l’art a través de la promoció de l’asociacionisme a museos, el col.leccionisme públic i privat i la protecció d’obres d’art de gran valor como per exemple el mural de l’artista Keith Haring (avui situat al MACBA).

Els guardonats

Fa 30 anys que va néixer l’associació, impulsada pel figuerenc Ramon Boixadós i sota la presidència de Lola Mitjans

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Audicions de sardanes entre el 23 d’abril i el 5 de maig

El Foment de la Sardana Pep Ventura, que presideix...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...