Vilatenim ha recuperat el seu Consell Municipal

Data:

Com escrivia avui a les seves xarxes el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres Josep Maria Bernils, “no podem dir que l’Alt Empordà tingui un ajuntament més, però sí que té un altre poble que es farà escoltar”. El govern municipal de l’Ajuntament de Figueres ha recuperat el Consell Municipal de Vilatenim, la figura administrativa que permet donar veu i gestió als veïns de l’antic municipi (creat el 1984 i desaparegut en els darrers temps). Mireia Sala Viñolas ha estat designada alcaldessa de Vilatenim i el dissabte 26 d’agost de 2023, en el marc de la festa major del poble, l’alcaldessa i els membres del Consell Municipal han pres possessió dels seus càrrecs. La sala de plens del Consell s’ha omplert amb la presència de veïns, regidors de l’Ajuntament de Figueres, el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i alcalde de Sant Pere Pescador, l’exalcalde Marià Lorca (a qui se li deu la creació del Consell Municipal) i els expresidents del consell.

Mitjançant un acord de Ple de l’Ajuntament de Figueres de l’any 1974, es va acordar l’annexió del municipi de Vilatenim a la ciutat de Figueres. En aquell moment es crea la figura del Consell Municipal de Vilatenim i de l’alcalde de barri de Vilatenim, per la qual es regeix aquest nucli, que manté part de la seva autonomia a través d’aquest Consell Municipal, creat per l’exalcalde Marià Lorca el 1984. Ara, al 2023, la voluntat de l’alcalde, Jordi Masquef, i del govern municipal és potenciar i reactivar aquesta figura, donar veu als veïns i veïnes de Vilatenim, treballar conjuntament i donar resposta a les seves demandes.

Els membres del nou Consell Municipal
• Pere Barceló Vilà (vicepresident)
• Lluís Maso Rigall
• Anna Perpiñà Madern
• Joan Clos Aixalà
• Marta Tubert Gou
• Ferran Costa i Gou
• Maria Pujolàs Mitjavila
• Enric Sánchez Roig

L’alcaldessa

Mireia Sala Viñolas té 30 anys i és graduada en Arquitectura Tècnica. Actualment exerceix de professora de secundària de tecnologia a un institut de la comarca. Des dels 16 anys que està vinculada amb el món del lleure i l’educació i és membre de diverses entitats de la ciutat que promouen la cultura popular i l’associacionisme. També forma part de la junta directiva del Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim.

La nova alcaldessa de Vilatenim, destaca entre els primers objectius desencallar el conveni de construcció de la nova sala del Centre Recreatiu Empordanès, que va ser expropiada amb el desdoblament de la C-260 i enderrocada l’any 2017, i recuperar les competències del Consell Municipal.

L’esperit de Vilatenim

Tot i que han passat gairebé 50 anys des de l’annexió de Vilatenim a Figueres (va ser l’1 de gener de 1975), el sentiment de pertinença al poble es manté de generació a generació entres unes desenes de famílies que en son autòctones, però que també han sabut impregnar a la gent que hi ha vingut a viure en les darreres dècades.

Mireia Sala rep la vara d’alcaldessa de Vilatenim de mans de Jordi Masquef, alcalde de Figueres

L’Ajuntament de Figueres ha recuperat el Consell Municipal de Vilatenim, la figura administrativa que permet donar veu i gestió als veïns de l’antic municipi (creat el 1984 i desaparegut en els darrers temps)

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Audicions de sardanes entre el 23 d’abril i el 5 de maig

El Foment de la Sardana Pep Ventura, que presideix...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...