Us presentem les obres que començaran d’aquí uns dies a l’Estadi Albert Gurt

Data:

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Figueres Pere Montserrat explica al Diari de Figueres, des de la mateixa pista d’atletisme de l’estadi, com seran les obres de substitució del tartan i de recanvi de la tanca perimetral de seguretat que es duran a terme. Tot arrencarà aquest mes de desembre, després d’haver concertat les dates amb els clubs usuaris d’aquest equipament i d’haver trobat solucions alternatives per al període d’obres.

Finalment doncs l’antiquíssim i molt malmès tartan de l’Estadi Albert Gurt de Figueres serà canviat, així com els seus complements per a la pràctica de l’atletisme. I també la tanca perimetral d’aquest equipament esportiu. Així ho ha comunicat oficialment avui l’Ajuntament de Figueres després que l’alcalde Jordi Masquef ho hagués anunciat el passat mes d’octubre en una entrevista difosa al Diari de Figueres. Ahir, el regidor d’Esports Pere Montserrat es va reunir amb els clubs afectats per donar-los de viva veu totes les informacions necessàries i avançar-los el calendari i la manera d’actuar mentre es facin aquestes obres. La inversió serà de 850.000€. Les obres començaran l’11 de desembre i duraran tres mesos.

La pista d’atletisme

La pista d’atletisme no es troba actualment homologada per la Federació Espanyola d’Atletisme, però es pot homologar com a instal·lació singular i fer competicions oficials de totes les modalitats, excepte els llançaments llargs, al ser l’interior de la pista de gespa artificial. La pista consta de 6 carrers amb una única cua de sortida recta. 400 metres de llargada.

Radi 37 m. Ria interior. Un passadís de salt amb perxa. Dos passadissos de salt de llargada i triple interiors a l’anella en la recta principal amb dos fosos de caiguda, un en cada sentit. Una mitja lluna pavimentada per a concursos de salt en alçada, i una altra mitja lluna amb una zona de llançament de pes amb caiguda en fossat de sorra.

El sintètic actual es un paviment prefabricat in situ, de color vermell, que es va instal·lar l’any 1999 i que actualment es troba en un estat de deteriorament molt avançat. L’interior de la pista es de gespa artificial i no pot ser utilitzada com a zona de caiguda dels artefactes de llançaments (pes, disc, javelina i martell). Aquesta zona es d’ús esportiu per a la pràctica del futbol.

Donat l’ús que se li ha donat a la pista, tant en competicions com en entrenaments, com al propi envelliment del producte amb l’acció dels raigs UV, ha fet que es recomani l’actuació imminent de renovació del paviment ja que no està en condicions òptimes per a dur a terme la pràctica esportiva, ni biomecànicament ni materialment. Atès que no es poden fer actuacions correctores per arreglar aquests símptomes que

presenta la pista, i davant dels riscos de possibles lesions o sobrecàrregues per part, l’Ajuntament durà a terme la renovació de la totalitat de la superfície sintètica de la pista, amb un nou sistema de paviment prefabricat de darrera generació, de 13,5 mm de gruix, a executar a sobre de la subbase existent, prèvia arrencada del paviment actual i adequació de la mateixa.

La gespa artificial de l’interior no es veurà afectada per l’actuació de renovació, tot i que una de les mitges llunes, la que es troba a sud-est, passarà de paviment sintètic actualment a gespa artificial, donat que hi ha una demanda de zona d’entrenament i preparació per part dels jugadors de futbol així com dels usuaris de la pista d’atletisme que també podran fer-ne ús.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Els sardanistes han recordat Carles Mauné Alay

La llarga setmana de revetlles ha començat a Figueres...

Les Coses d’en Xavi Jiménez: Una mica de castell i una mica de comerç

En Xavier Jiménez Santamaria continúa buscant i posant tots...

Voleu veure l’interior de l’edifici Rhodes? Veniu, seguiu-nos.

L'arquitecte municipal Joan Falgueras explicava fa tot just unes...

Acte de cloenda del curs UNED sènior a Figueres

Ahir, dimecres 19 de juny, l'alcalde Jordi Masquef i la regidora Anna...