La Volta del Colesterol

Data:

Una de les maneres de gaudir de Figueres que proposem, ben simple i ben nostra, és relaxar-se fent la volta al nostre estimat castell de Sant Ferran. Mentre la fortalesa busca la seva reorientació de present i futur, les figuerenques i els figuerencs li donen la volta perimetral. Els més antics recorden sorneguers que la volta al Castell va ser rebatejada fa bastant temps com “la volta del colesterol”. Quan els metges de Figueres detectaven colesterol en els seus pacients, els enviaven a fer la volta al castell. I és que encara avui la majoria dels assidus caminen, no corren. Xino xano, sense presses. El recorregut no és llarg. Va, us hi apunteu? Comencem…

L’itinerari

Aquest és un itinerari curt en una zona amb caràcter natural i històric enmig de la ciutat de Figueres que ens dirigeix cap al Castell de Sant Ferran, considerada de les fortaleses militars més grans d’Europa. S’iniciarà l’itinerari a la Oficina de Turisme de Figueres situada a la plaça de l’Escorxador nº2. Sortint de l’oficina, anirem a la dreta en direcció a la plaça de la Palmera, el carrer Monturiol, la Rambla i el carrer Lasauca fins arribar a  l’Avinguda Salvador Dalí i Domènech, al cap de pocs metres trobarem el pal AE-245 – Parc Bosc que ens indica que per arribar al Castell de Sant Ferran queden 15 minuts. Seguirem l’avinguda fins a arribar a l’encreuament amb el carrer Pujada del Castell, carrer que prendrem fins arribar a l’entrada de la mateixa fortalesa. Allà trobarem una nova banderola, la F1, que indica que la volta al castell és d’aproximadament 45 minuts. També trobem una placa informativa del paper destacat de la fortalesa durant la guerra civil espanyola ja que, entre d’altres fets, va ser la seu de la última reunió de les Corts Republicanes el dia 1 de febrer de 1939.

Iniciarem la volta al castell prenent el corriol que trobem just darrere del cartell, a la dreta del castell. Al llarg del recorregut podrem gaudir d’una vista esplèndida de la plana empordanesa, la badia de Roses i les muntanyes del Cap de Creus, l’Albera i les Salines a la comarca de l’Alt Empordà, i a mesura que anem avançant podrem gaudir de la comarca de la Garrotxa i en dies clars podrem arribar a veure el massís del Montseny. També podrem intentar observar un ramat de daines (Dama dama) que habita l’interior del Castell.

El recorregut al voltant del castell  s’acaba altre cop al punt d’inici. 

Fitxa tècnica:

Temps: 1h 25′

Distància en km: 4.7 km

Alçada màxima: 105m

Alçada mínima: 45

Desnivell acumulat de pujada: 91 m 

Desnivell acumulat de baixada: 91 m

Dificultat: Baixa

Coneguda entre els figuerencs com la ruta del colesterol

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Les coses d’en Xavi Jiménez. Encarant el 50è aniversari del Museu Dalí

Aviat es celebraran els 50 anys de l'obertura del...

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...