Tant parlar de l’Estadi Albert Gurt… Qui va ser Albert Gurt?

Data:

Haver donat el seu nom a l’estadi municipal de Figueres ha immortalitzat Albert Gurt. Ara que l’estadi és el centre d’atenció de la premsa i els mitjans de comunicació per les obres que s’hi faran de manera imminent, el Diari de Figueres us proposa conèixer una mica més la figura d’Albert Gurt.

Va néixer el 1916 a Narbona i va morir el 2017, a pocs mesos de complir els 101 anys. Va ser, amb la seva esposa, tintorer al carrer Sant Pau de Figueres però no és aquesta activitat professional el que més notorietat li va donar. Albert Gurt va ser un excel.lent atleta, tres vegades Campió d’Espanya de marxa, que va veure la seva carrera esportiva i la seva progressió com a atleta frustrades per les dues guerres que li va tocar viure: la civil i la segona mundial. Es van suspendre campionats, tant d’Espanya com internacionals, a on hauria pogut ben bé classificar-se i fer podi. Va aconseguir ser rècord d’Espanya dels 10 i 20 quilòmetres marxa i retenir la marca durant 12 anys.

Albert Gurt també va ser polític (regidor d’Esports per ERC al primer ajuntament democràtic, entre 1979 i 1983), escriptor (autor de Un centurió a Emporiae i Cendra sobre el Mar), col.laborador periodístic del Setmanari de l’Alt Empordà i membre de l’Institut d’Estudis Empordanesos. Va fundar i presidir el Club Natació Figueres i la nostra ciutat li va atorgar la Fulla de Figuera de Plata i el va nomenar Ciutadà d’Honor, dos anys abans de la seva mort. L’estadi municipal d’atletisme du el seu nom des del 23 de maig de 1999, data de la seva inauguració.

Hem seleccionat un article biogràfic d’Albert Gurt escrit per Inés Padrosa dos dies després de la mort del personatge figuerenc, publicat al Diari de Girona. Clicant en aquest enllaç podreu llegir-lo i saber encara més coses de Gurt.

Article biogràfic d’Albert Gurt publicat per Inés Padrosa al Diari de Girona el 8 de maig de 2017

Fotografia superior: Albert Gurt, el dia de la inauguració de l’estadi que du el seu nom. Diari de Girona.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Audicions de sardanes entre el 23 d’abril i el 5 de maig

El Foment de la Sardana Pep Ventura, que presideix...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...