“Seguretat, neteja, futur. Anem per feina!”. Per Jordi Masquef

Data:

Jordi Masquef Creus, alcalde de Figueres.

El pressupost municipal és segurament l’eina política més important que té al seu abast un govern municipal, perquè al cap i a la fi és a on es defineixen les prioritats. El pressupost doncs, marca la voluntat política d’aquest govern, però aquesta voluntat acaba on comença la realitat de gestionar el context econòmic global, les motxilles heretades, i les circumstàncies que obliguen a combinar voluntat política i gestió de la realitat i del context.

Aquest pressupost és el primer pressupost del nou govern de Junts per Figueres, però no podem dir que sigui un pressupost 100% com voldríem, no podem amagar el que hem heredat del pressupost del govern anterior, amb ingresos previstos que no s’han produït, errors de càlcul en els comptes del 2023, acceptació per part del govern actual de factures no previstes del 2022 i 2023, que tots vostès han pogut veure en els darrers plens. Tot això, sumat al context global d’inflació, augment de l’euríbor, i augment en +2,4M€ del capítol de personal, obliga a ser absolutament prudent i curós a l’hora de confeccionar aquest pressupost, i encara més a l’hora d’executar-los.

I què vol dir tot això? Doncs que, en primer lloc i com ja van veure, vam haver de prendre la difícil decisió d’actualitzar amb un augment del 4% alguns impostos i taxes, i en segon lloc hem hagut de fer política de contenció de despeses i càlcul més que rigorós i ajustat de l’equilibri d’ingressos i despeses del pressupost 2024 per evitar cap error més. Però malgrat tot, les herències i motxilles del pressupost anterior, el context econòmic global i la situació de les arques municipals, la nostra voluntat política és clara i ferma i tenim memòria dels compromisos adquirits amb els figuerencs.

Ens vam comprometre a fer de Figueres una ciutat més segura, més neta i més cívica, culta i amable, a canviar el servei de recollida d’escombraries amb nous contenidors, a millorar la neteja, netejant més i millor, a impulsar la creació de nous aparcaments, la instal·lació de càmeres lectores de matrícules, a reprendre el projecte del nou pavelló a l’Olivar Gran, a desencallar assignatures pendents com el Casino Menestral, la cobertura de pistes esportives per ampliar espais, el Centre de Vilatenim, els jardins de la Presó Vella, el carrer Avinyonet, el carrer Lasauca, la Pujada del Castell…A complir amb el compromís amb l’Escola Carme Guashc, a posar les bases de les noves infraestructures viàries necessàries per a la transformació Figueres i la seva àrea urbana, a desenvolupar els projectes dels Fons Next Generation, a treballar per millorar l’oferta formativa per atraure, potenciar i retenir el talent jove de la ciutat.

Tenim davant doncs un pressupost de 75,6 M€ per iniciar el projecte de canvi que Figueres necessita. El nostre compromís és ferm, tenim clar que els figuerencs ens van donar la confiança per donar la volta a la seguretat, la neteja i l’incivisme i en aquests primers 6 mesos de govern ho hem pogut començar a demostrar als figuerencs. Però ara comença l’hora de la veritat, ens hi deixarem la pell, tenim un projecte molt clar, tenim un equip més que preparat i tota la il·lusió. Anem per feina!

Jordi Masquef, Alcalde de Figueres

“Tenim davant doncs un pressupost de 75,6 M€ per iniciar el projecte de canvi que Figueres necessita”

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Les coses d’en Xavi Jiménez. Encarant el 50è aniversari del Museu Dalí

Aviat es celebraran els 50 anys de l'obertura del...

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...