Posem cara i ulls a Artur Novoa, l’escultor de la placa de la casa natal de Salvador Dalí

Data:

Fa uns mesos, al juliol, la regidora del PP Angela Domenech va demanar al ple de l’Ajuntament que es busqués la placa que deia “En esta casa nació Salvador Dalí”. Uns mesos després, al ple de novembre, el regidor del PSC Alfons Martínez Puig recordava el tema al govern municipal i avui, fa exactament una setmana, la regidora d’equipaments culturals Mariona Seguranyes anunciava la bona nova: “Hem trobat la placa en un magatzem municipal”.

Tot això ha tornat a convertir en protagonista un gran escultor figuerenc, Artur Novoa Cabra. Va néixer el primer de juliol de 1924 i va morir el dia de Sant Esteve de l’any 2000. El Museu de l’Empordà compta en el seu fons amb relleus i bustos d’aquest escultor. El Diari de Figueres us en va mostrar alguns fa tot just uns dies.

Ara, gràcies a l’ajuda impagable de Patri Novoa, cosina de l’escultor, i a l’entusiasme d’alguns dels seus parents que han fet una recerca a fons de fotos familiars, el Diari de Figueres pot posar cara i ulls a l’escultor Artur Novoa. Penseu que a Internet no hi ha ni una sola foto d’aquest personatge figuerenc.

Agraïm molt l’ajuda dels familiars i us prometem una entrevista ben aviat amb la cosina de l’escultor, que té moltes coses a explicar-nos i documents a mostrar-nos.

Gràcies!

Artur Novoa Cabra, #OrgulldeFigueres !

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Les coses d’en Xavi Jiménez. Encarant el 50è aniversari del Museu Dalí

Aviat es celebraran els 50 anys de l'obertura del...

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...