Posem cara i ulls a Artur Novoa, l’escultor de la placa de la casa natal de Salvador Dalí

Data:

Fa uns mesos, al juliol, la regidora del PP Angela Domenech va demanar al ple de l’Ajuntament que es busqués la placa que deia “En esta casa nació Salvador Dalí”. Uns mesos després, al ple de novembre, el regidor del PSC Alfons Martínez Puig recordava el tema al govern municipal i avui, fa exactament una setmana, la regidora d’equipaments culturals Mariona Seguranyes anunciava la bona nova: “Hem trobat la placa en un magatzem municipal”.

Tot això ha tornat a convertir en protagonista un gran escultor figuerenc, Artur Novoa Cabra. Va néixer el primer de juliol de 1924 i va morir el dia de Sant Esteve de l’any 2000. El Museu de l’Empordà compta en el seu fons amb relleus i bustos d’aquest escultor. El Diari de Figueres us en va mostrar alguns fa tot just uns dies.

Ara, gràcies a l’ajuda impagable de Patri Novoa, cosina de l’escultor, i a l’entusiasme d’alguns dels seus parents que han fet una recerca a fons de fotos familiars, el Diari de Figueres pot posar cara i ulls a l’escultor Artur Novoa. Penseu que a Internet no hi ha ni una sola foto d’aquest personatge figuerenc.

Agraïm molt l’ajuda dels familiars i us prometem una entrevista ben aviat amb la cosina de l’escultor, que té moltes coses a explicar-nos i documents a mostrar-nos.

Gràcies!

Artur Novoa Cabra, #OrgulldeFigueres !

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...