Marià Lorca difondrà el 2024 les seves memòries d’alcalde

Data:

Feia temps, anys, que Marià Lorca, alcalde de Figueres entre 1983 i 1995, volia compartir vivències i sobretot precisar coses perquè la ciutadania de Figueres tingui clar què va passar, que hauria pogut passar i què es va evitar durant aquests dotze anys. Durant temps, Lorca va està valorant quina podia ser la millor manera de fer-ho fins que al març de 2023 va decidir que ho faria difonent les seves memòries. Parlem d’un llibre? Sí i no. Parlem d’una experiència multimèdia que permetrà fer arribar la veu de l’exalcalde en forma de sèrie videogràfica documental i també com a llibre.

Marià Lorca i el periodista Josep Adolf Estrader van passar junts una setmana del mes d’agost. Parlant, parlant molt. Enregistrant, enregistrant molt. Movent-se, movent-se molt per tot arreu. I invitant a participar a les discussions a algunes de les persones que més poden dir sobre els temes proposats per Marià Lorca i sobre el propi exalcalde de Figueres. Envoltats i seguits sempre d’aprop per l’ull atent i la càmera àgil de Lídia Estrader Nadal, el “braç gràfic” d’aquesta iniciativa. El resultat són unes quantes hores de gravació i molts testimonis davant la càmera. Aquest material es convertirà en una sèrie documental videogràfica de sis capítols i un epíleg que serà difosa aquest 2024 per Empordà Televisió amb sis taules rodones d’anàlisi i comentari.

I hi haurà un llibre. Les memòries de Marià Lorca 1983-1995, transcrites no de manera literal sinó filtrades i comentades des de l’òptica del seu interlocutor en tot aquest procés de memòria, Josep Adolf Estrader. Les memòries de Marià Lorca reflectiran el que és el propi autor: Protagonista viu i actor indispensable d’una época determinada de la qual ell guarda un dels valors que més l’han distingit: El respecte, l’educació i l’elegància. I entusiasme, molt d’entusiasme.

Fotografia: Lídia Estrader Nadal, fotografiant Marià Lorca durant la producció de les memòries de l’exalcalde.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...