Marià Lorca difondrà el 2024 les seves memòries d’alcalde

Data:

Feia temps, anys, que Marià Lorca, alcalde de Figueres entre 1983 i 1995, volia compartir vivències i sobretot precisar coses perquè la ciutadania de Figueres tingui clar què va passar, que hauria pogut passar i què es va evitar durant aquests dotze anys. Durant temps, Lorca va està valorant quina podia ser la millor manera de fer-ho fins que al març de 2023 va decidir que ho faria difonent les seves memòries. Parlem d’un llibre? Sí i no. Parlem d’una experiència multimèdia que permetrà fer arribar la veu de l’exalcalde en forma de sèrie videogràfica documental i també com a llibre.

Marià Lorca i el periodista Josep Adolf Estrader van passar junts una setmana del mes d’agost. Parlant, parlant molt. Enregistrant, enregistrant molt. Movent-se, movent-se molt per tot arreu. I invitant a participar a les discussions a algunes de les persones que més poden dir sobre els temes proposats per Marià Lorca i sobre el propi exalcalde de Figueres. Envoltats i seguits sempre d’aprop per l’ull atent i la càmera àgil de Lídia Estrader Nadal, el “braç gràfic” d’aquesta iniciativa. El resultat són unes quantes hores de gravació i molts testimonis davant la càmera. Aquest material es convertirà en una sèrie documental videogràfica de sis capítols i un epíleg que serà difosa aquest 2024 per Empordà Televisió amb sis taules rodones d’anàlisi i comentari.

I hi haurà un llibre. Les memòries de Marià Lorca 1983-1995, transcrites no de manera literal sinó filtrades i comentades des de l’òptica del seu interlocutor en tot aquest procés de memòria, Josep Adolf Estrader. Les memòries de Marià Lorca reflectiran el que és el propi autor: Protagonista viu i actor indispensable d’una época determinada de la qual ell guarda un dels valors que més l’han distingit: El respecte, l’educació i l’elegància. I entusiasme, molt d’entusiasme.

Fotografia: Lídia Estrader Nadal, fotografiant Marià Lorca durant la producció de les memòries de l’exalcalde.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

Senyores i senyors: Amb tots vostès Dani Torrent, creador del cartell de Fires!

Figuerenc d’adopció des dels quatre anys, Dani Torrent explica...

El pou de l’esperança

FISERSA ha començat els treballs de perforació d’un nou...

Carles Mauné Alay, #OrgulldeFigueres

Per Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana...