Lluís Lupiañez, nou Cap de la Guàrdia Urbana de Figueres

Data:

Lluís Lupiañez s’incorpora com a nou Cap de la Guàrdia Urbana de Figueres per afrontar una nova etapa que doni resposta a les necessitats i reptes de la ciutat en matèria de seguretat i civisme

Provinent del cos de Mossos d’Esquadra, el Sotsinspector té una àmplia trajectòria professional dins el cos, en el qual va ingressar l’any 1994.

Els principals objectius marcats són posar al dia el cos de la Guàrdia Urbana amb

mitjans humans, materials i tecnològics per fer front a les problemàtiques de seguretat i incivisme.

El Sotsinspector ha pres possessió avui com a nou Cap de la Guàrdia Urbana de Figueres. Abans de la roda de premsa ha signat la presa de possessió amb l’alcalde i la secretària municipal i ha mantingut una breu trobada de presentació amb els regidors del govern i els portaveus dels grups municipals.

El figuerenc Lluís Lupiáñez va iniciar la seva etapa professional el 1993 a l’Escola de Policia de Catalunya, actualment ISPC (Institut Seguretat Pública de Catalunya), el seu primer destí com a Agent dels Mossos d’Esquadra va ser el Centre Penitenciari de Figueres, al carrer nou, fins al desplegament del cos de MMEE a l’Alt Empordà. El primer servei conjunt que va fer amb la Guàrdia Urbana de Figueres, va ser la posada de la primera pedra de l’ABP AE Figueres dels Mossos d’Esquadra amb la visita aleshores del M.H. President Jordi Pujol.

Una vegada assumides les competències en seguretat ciutadana i a les noves dependències policials de l’ABP AE Figueres (Comissaria dels Mossos d’Esquadra), va opositar per una plaça d’OAC, inaugurant la unitat d’Oficina de denúncies de l’ABP AE Figueres. En aquella època a la Unitat d’Investigació, com a Cap hi havia el Caporal Josep Lluís Trapero acabat de nomenar Sergent.

Des de l’AOC (oficina de denúncies) es va promocionar com a Caporal, on l’actual Comissari Rafel Comas del cos de Mossos d’Esquadra el va incorporar a la Unitat d’Investigació. Des de l’àmbit d’investigació i durant vuit anys va treballar principalment en temes patrimonials finalitzant la darrera etapa a la Unitat Regional d’Investigació de Girona dos anys més, al Grup d’Homicidis.

L’any 2008 va tornar a l’àmbit de la seguretat ciutadana com a Cap de la Comissaria de L’Escala. En aquesta etapa ja com a Sotsinspector va compartir dependències amb la Policia Local de la localitat, comandada per l’Inspector Ramon Pérez. Va aconseguir establir uns nivells de coordinació i cooperació molt accentuats que en l’actualitat encara perduren.

El 2010, i gràcies a la bona feina feta a L’Escala, el Cap de l’ABP AE Roses va proposar al Sotsinspector fer un equip de treball amb ell i dos companys més per assumir el comandament de l’ABP AE Figueres. En aquesta nova etapa com a Sotscap i fins al dia d’avui ha estat il·lusionant i apassionant i sobretot compromesa amb els objectius locals, comarcals i corporatius per donar resposta a totes i cadascuna de les inquietuds dels nostres ciutadans.

El Sotsinspector Lupiáñez destaca que quan va iniciar-se professionalment cap al 94-95, l’època de l’Intendent Rojo i el Sotsinspector Agustí Vehí, comandaments aleshores de la Policia Local de Figueres, els seus referents professionals eren la Policia Local de Figueres, i ja aleshores desitjava com un dels objectius de la seva carrera professional poder arribar algun dia a ser el Cap de l’actual Guàrdia Urbana, de la seva ciutat, on ha nascut, crescut i a on viu actualment.

L’alcalde Jordi Masquef ha destacat el perfil “professional, perseverant, constant, responsable, proactiu i, sobretot, amb un elevat grau de compromís amb el benestar de la ciutadania i vocació de servei públic” del Sotsinspector Lupiáñez. Sobre la nova etapa que avui s’inicia a la ciutat i al cos de la Guàrdia Urbana, l’alcalde i regidor de seguretat s’ha mostrat il·lusionat perquè suposa “Un punt d’inflexió que permetrà impulsar aquest canvi en les polítiques de seguretat i civisme a la ciutat, i fer possible que es noti i es visibilitzi als carrers de la ciutat”. Però ha recordat que “no només cal més policia, amb més eines materials, també és necessari dotar-los de lleis que donin suport a i acompanyin les actuacions policials”.

Amb la incorporació del nou cap, l’alcalde i regidor de seguretat s’ha fixat la convocatòria urgent de la primera Junta Local de Seguretat durant aquesta primavera per continuar amb la coordinació i col·laboració entre cossos policials, imprescindible a la ciutat de Figueres.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...