Les tres vegades que Federico García Lorca va venir a Figueres

Data:

Els Amics dels Museus Dalí van dur a terme novament una iniciativa original, treballada i amb un resultat magnífic: Ahir, dissabte 30 de setembre, van reproduir les visites que en el seu moment va fer Federico García Lorca a Figueres per venir a veure el seu amic Salvador Dalí i la seva germana Anna Maria. En el seu web, els Amics dels Museus Dalí expliquen que “Lorca va visitar Figueres en tres ocasions, entre el 1925 i el 1927 convidat per Salvador Dalí. Resseguint les passes d’aquestes estades i en els espais encara existents, descobrirem una amistat que s’expressarà en els seus escrits, dibuixos i quadres. Aquesta experiència transitarà pel seu recorregut vital per la ciutat, tant personal com creatiu, en una simbiosi de dues ànimes nascudes per crear. Figueres ha estat, doncs, testimoni d’una extraordinària amistat de joventut que estava forjant a dos artistes universals”.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres Mariona Seguranyes ho explica i resumeix així en les seves xarxes socials:

“Els Amics dels Museus Dalí han estrenat experiència Lorca-Dalí resseguint tots els espais vivencials de la ciutat de Federico García Lorca, Anna Maria i Salvador Dalí. Hem anat des de la Plaça de la Palmera, a l’entrada de la llar de joventud de l’artista, per seguir a la part alta de la Rambla, al Museu del Joguet, que custodia Don Osito Marquina i per acabar a la plaça Gala-Salvador Dalí. Tot això sota el guiatge i direcció de Bel Bellvehi i Anna García, amb la col.laboració del Grup de Teatre La Funcional, Mediterrània Dansa, cia Element, Museu del Joguet, Fundació Gala-Salvador Dalí, Joel Minguet, entre d’altres persones. Una visita que és més que una visita, el record de Federico a Figueres tant ben travat per Joan Manuel Soldevilla Albertí i Àngela Castaño amb els seus alumnes el 2019 que pren vida amb gran intensitat. Enhorabona!”

www.amicsmuseusdali.com

El llibre que el 2019 va resseguir les passes de Lorca a Figueres

L’Àlex, l’Iliyan, en Blai, l’Èlia, la Joana i la Laia van ser el 2019 els autors del primer itinerari literari autoguiat que analitza i ressegueix la presència del poeta a la ciutat de Figueres. Els sis eren alumnes de l’Institut Ramon Muntaner i van estar coordinats pels professors Joan Manuel Soldevilla i Àngela Castaño. El resultat va ser l’edició d’un llibre, gràcies al suport de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent (Universitat de Girona, Diputació de Girona i Ajuntaments de Figueres i Castelló d’Empúries).

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...