Les tres vegades que Federico García Lorca va venir a Figueres

Data:

Els Amics dels Museus Dalí van dur a terme novament una iniciativa original, treballada i amb un resultat magnífic: Ahir, dissabte 30 de setembre, van reproduir les visites que en el seu moment va fer Federico García Lorca a Figueres per venir a veure el seu amic Salvador Dalí i la seva germana Anna Maria. En el seu web, els Amics dels Museus Dalí expliquen que “Lorca va visitar Figueres en tres ocasions, entre el 1925 i el 1927 convidat per Salvador Dalí. Resseguint les passes d’aquestes estades i en els espais encara existents, descobrirem una amistat que s’expressarà en els seus escrits, dibuixos i quadres. Aquesta experiència transitarà pel seu recorregut vital per la ciutat, tant personal com creatiu, en una simbiosi de dues ànimes nascudes per crear. Figueres ha estat, doncs, testimoni d’una extraordinària amistat de joventut que estava forjant a dos artistes universals”.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres Mariona Seguranyes ho explica i resumeix així en les seves xarxes socials:

“Els Amics dels Museus Dalí han estrenat experiència Lorca-Dalí resseguint tots els espais vivencials de la ciutat de Federico García Lorca, Anna Maria i Salvador Dalí. Hem anat des de la Plaça de la Palmera, a l’entrada de la llar de joventud de l’artista, per seguir a la part alta de la Rambla, al Museu del Joguet, que custodia Don Osito Marquina i per acabar a la plaça Gala-Salvador Dalí. Tot això sota el guiatge i direcció de Bel Bellvehi i Anna García, amb la col.laboració del Grup de Teatre La Funcional, Mediterrània Dansa, cia Element, Museu del Joguet, Fundació Gala-Salvador Dalí, Joel Minguet, entre d’altres persones. Una visita que és més que una visita, el record de Federico a Figueres tant ben travat per Joan Manuel Soldevilla Albertí i Àngela Castaño amb els seus alumnes el 2019 que pren vida amb gran intensitat. Enhorabona!”

www.amicsmuseusdali.com

El llibre que el 2019 va resseguir les passes de Lorca a Figueres

L’Àlex, l’Iliyan, en Blai, l’Èlia, la Joana i la Laia van ser el 2019 els autors del primer itinerari literari autoguiat que analitza i ressegueix la presència del poeta a la ciutat de Figueres. Els sis eren alumnes de l’Institut Ramon Muntaner i van estar coordinats pels professors Joan Manuel Soldevilla i Àngela Castaño. El resultat va ser l’edició d’un llibre, gràcies al suport de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent (Universitat de Girona, Diputació de Girona i Ajuntaments de Figueres i Castelló d’Empúries).

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...