La Cursa de la Dona 2023, vista per Jordi Oliveres Pallach

Data:

Diumenge 5 de novembre de 2023 ha estat el dia de la 8a Cursa de la Dona de Figueres. Aquesta és una prova que va néixer l’any 2016 amb la voluntat de l’associació Grup Iris d’organitzar un petit acte esportiu adreçat a dones i nenes que volguessin dedicar un matí a la pràctica de l’esport i amb el suport del Club Atletisme Figueres es van crear dos grups, grups que enguany segueixen existint. Us oferim la galeria d’imatges que hem fet amb algunes de les fotos realitzades per Jordi Oliveres Pallach.

La 1a Cursa de la Dona Vila de Figueres va tenir lloc el 27 de novembre de 2016 amb una participació de 3.342 nenes, joves i dones, i la 2a edició, l’any 2017, va aplegar 4.715 participants i un munt de col·laboradors homes en forma d’inscripcions virtuals i voluntaris. Any rere any, les curses han anat creixent, fins a la 4a edició amb 5.500 dones participants i uns 400 voluntaris/àries.

En l’organització d’aquestes curses s’hi han involucrat més de 40 empreses i entitats col·laboradores i també l’Ajuntament de Figueres, que ha donat suport econòmic i organitzatiu al Grup Iris.

L’any 2020 i 2021, va caler adaptar-se a la situació generada per la Covid-19, que no va permetre fer la cursa tal i com la coneixem. Per aquest motiu, Grup Iris va decidir seguir endavant i la 5a i 6a Cursa es van transformar en uns projectes virtuals, per tal de mantenir el caliu del que representa la Cursa de la Dona de Figueres.

I per fi l’any 2022, es va reprendre la Cursa en format presencial amb una assistència de prop de 4.500 dones.

Caldria tornar a omplir de rosa els carrers de Figueres, i tornar a sentir l’escalfor dels milers de persones que cada any aposten per la solidaritat. Gràcies a la seva inscripció es pot continuar ajudant a totes les persones afectades de càncer de mama que ho necessiten.

Per què el Grup Iris organitza la cursa? Per què l’Ajuntament de Figueres s’hi implica?

Per què l’un i l’altre volen…

  • Donar visibilitat a les capacitats i potencialitats de les dones afectades més enllà de la malaltia.
  • Promoure els hàbits saludables  a la població en general amb l’exemple de la pràctica de l’esport adaptat a les possibilitats de cadascú.
  • Donar continuïtat a un esdeveniment festiu-esportiu a la ciutat de Figueres, que any rere any va creixent i és rècord de participació ciutadana.
  • Recaptar diners per oferir teràpies i tallers que ajudin a millorar la salut i el benestar de les sòcies afectades, i per donar diners a la investigació.

Grup Iris

Grup Iris és l’associació d’empordaneses afectades de càncer de mama a Figueres.

L’entitat es va fundar després que un grup de dones afectades de càncer de mama que es trobaven periòdicament per tal de donar-se suport i poder compartir vivències sobre la malaltia, van observar que a la comarca no existia cap entitat que les agrupés i les acollís, i van decidir omplir aquest buit.

Amb aquesta finalitat va néixer Grup Iris, una associació creada per poder donar abric a totes aquelles persones que s’enfronten a la mateixa situació que elles i ajudar-les a cobrir les necessitats emocionals i físiques que deriven d’aquesta malaltia.

Avui, tot i ser una associació relativament jove, ja en formen part prop de 200 sòcies i socis, dels quals una setantena som dones afectades.

Som un grup heterogeni d’edats compreses entre els 28 i els 75 anys, amb diferent pensament polític, interessos diversos i nivell d’estudis o d’integració en el mercat laboral també diferents, però tenim un important nexe comú: sobreviure al càncer.

www.grupiris.cat

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...