Les fotos de la inauguració fa 50 anys de l’escola Salvador Dalí

Data:

El 23 d’octubre de 1973 a les deu del matí es va inaugurar l’escola Salvador Dalí. Va presidir l’esdeveniment el Subsecretari del Ministeri d’Educació i Ciència Rafael Mendizábal Allende, que va venir acompanyat del Governador Civil i Cap Provincial del Moviment, Victorino Anguera; del Delegat Provincial del Ministeri, Arturo Calsina i d’altres personalitats. Les autoritats van ser rebudes al nou col·legi per l’alcalde de Figueres Pere Giró, pel director de la nova escola (colegio nacional) Ramon Guardiola i, acaparant tots els flaixos de les càmeres fotogràfiques, el pintor Salvador Dalí.

Des d’una tribuna muntada al pati de l’escola, les autoritats van fer els seus discursos adreçats als escolars, al professorat i als familiars. Van parlar l’alcalde Pere Giró, el Governador Civil Victorino Anguera, Salvador Dalí i el Sotssecretari Rafael Mendizábal. 

L’alcalde Pere Giró va dir: “Vull, en primer lloc, expressar-vos, senyor Subsecretari, en nom propi, al de l’Ajuntament i al de tota la ciutat de Figueres, el nostre agraïment per la vostra presència a l’acte inaugural del Grup Escolar «Salvador Dalí». En aquesta assistència hi ha alguna cosa més que una presència física; jo hi veig el fet palès de la profunda preocupació dels Òrgans de Govern del Ministeri d’Educació i Ciència per solucionar la problemàtica escolar que pateix la nostra ciutat, i considero també la vostra presència com l’expressió de la vostra màxima dedicació i la millor voluntat per aconseguir la ràpida i eficaç solució a aquesta problemàtica. Amb la inauguració d’aquest grup escolar, es posen en funcionament 620 noves places escolars, que pal·lien l’escassetat que veníem patint”.

A continuació, Salvador Dalí va manifestar que li complaïa molt la inauguració perquè “actualment el poder s’interessa més per la Ciència que per l’Art. S’assegura, va continuar, que la Xina de Mao posseeix diverses bombes atòmiques. Però el que no posseeix és cap lògica. Avui, a l’Ajuntament de Figueres, ja tenim dipositats cinc hològrames, la màxima representativitat de la tecnologia científica moderna».

Seguidament es van traslladar a l’Ajuntament, on va ser mostrat al senyor subsecretari una fotografia aèria de la ciutat on estaven assenyalats els Centres d’ensenyament de la ciutat, així com a l’àrea de població a què atenen. Va signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament ia continuació Salvador Dalí va lliurar al senyor subsecretari el Llibre de Max Gerard sobre la seva obra, regalat per l’Ajuntament.

Crèdits de les fotos:

  • Fons fotografic: Sans Prats, Narcís 1973 
  • Fons hemeroteca: Ampurdán : semanario comarcal de F.E.T. y de las J.O.N.S. 
  • Ajuntament de Girona -CRDI 
  • Arxiu Comarcal

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

Senyores i senyors: Amb tots vostès Dani Torrent, creador del cartell de Fires!

Figuerenc d’adopció des dels quatre anys, Dani Torrent explica...

El pou de l’esperança

FISERSA ha començat els treballs de perforació d’un nou...

Carles Mauné Alay, #OrgulldeFigueres

Per Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana...