La Llibreria Surrealista tancarà definitivament les portes el 5 d’abril

Data:

Tal com us ho havia avançat dijous el Diari de Figueres, el futur de la Llibreria Surrealista situada al costat mateix del Teatre Museu Dalí era més que incert. La raó: La venda de l’immoble per part de la familia Bech de Careda a la Fundació Gala Dalí perquè aquesta hi ampliï el museu i les oficines i hi obri una nova botiga de gestió directa. Els dos llogaters de la Casa Giralt Ventolà han estat comminats a aturar l’activitat i a tornar els locals a la propietat. The Museum Apartments ho havia fet ja. Quedava la Llibreria Surrealista. Tancarà el 5 d’abril. La famíilia Oliveras ha començat a proposar preus rebaixats per desfer-se de l’estoc abans del tancament.

Recordem que la Llibreria Surrealista va obrir les portes al públic l’any 1979, al costat mateix doncs del Teatre-Museu Dalí de Figueres. Els dissenys per a la decoració de la botiga van ser fets expressament pel mateix Salvador Dalí, adaptats a l’espai disponible. El resultat és un local on es combina la sobrietat amb les aportacions del genial pintor empordanès :

  • Les potes del mostrador convertides en peus de nena amb sabates de xarol.
  • Els dos grans plafons amb unes culleres toves sobre un fons de seda malva.
  • Els ulls que des del frontal del mostrador ens miren i s’encenen i s’apaguen.
  • Les línies del terra combinació de fusta i marbre que provoquen una sensació de perspectiva i que tantes vegades va utilitzar Dalí en les seves pintures.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...