La importància de Figueres a l’època dels romans

Data:

Josep Algans i Manel Grávalos, comissaris de l’exposició del Museu de la Tècnica de l’Empordà “Ars Logística. De Iuncaria a Figueres” ens presenten la taula de Peutinger.

En aquest mapa de carreteres de l’època dels Romans hi apareix Iuncaria, és a dir Figueres. Amb la seva posició privilegiada i estratègica al mapa, la nostra ciutat ha estat sempre lloc de pas, trobada, comerç i negoci.

En els dos vídeos que us mostrem aquí, els comisssaris ens aclareixen tots els dubtes sobre la taula de Peutinger i ens recorden que aquesta exposició, creada amb motiu del primer centenari del Grup Padrosa, es pot visitar només fins a finals d’any.

Els comissaris d’“Ars Logistica. De Iuncaria a Figueres” ens amplien detalls sobre la taula de Peutinger i la presència de Iuncaria. Li donem la volta al document perquè us feu una idea de les seves grans dimensions i ens projectarem en una fotografia gegant situada al darrera de la taula, que ens ajudarà a interpretar unes quantes coses.

A la fotografia situada a la capçalera de la pàgina hi veiem Anna Sayeras, directora del Museu de la Tècnica de l’Empordà, envoltada per Josep Algans (esquerra) i Manel Grávalos (dreta), comissaris de l’exposició.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Els sardanistes han recordat Carles Mauné Alay

La llarga setmana de revetlles ha començat a Figueres...

Les Coses d’en Xavi Jiménez: Una mica de castell i una mica de comerç

En Xavier Jiménez Santamaria continúa buscant i posant tots...

Voleu veure l’interior de l’edifici Rhodes? Veniu, seguiu-nos.

L'arquitecte municipal Joan Falgueras explicava fa tot just unes...

Acte de cloenda del curs UNED sènior a Figueres

Ahir, dimecres 19 de juny, l'alcalde Jordi Masquef i la regidora Anna...