Grup Padrosa: Cent anys no es celebren tots els dies!

Data:

Grup Padrosa és el conjunt d’empreses de logística i transports que la família Padrosa ha fet créixer durant cent anys a Figueres i l’Alt Empordà: Padrosa Administració i Control, SA; Grues Padrosa, SLU; Parking Exit 3 AP 7, SL; Padrosa Service Center, SAU; Transports Padrosa SAU i Grúas Padrosa Uruguay (Lapalmir, SA). Després de quatre generacions, el Grup segueix sent un referent de la logística i el transport a l’Alt Empordà i a tot Catalunya. La família Padrosa va crear també fa uns anys el Museu de la Tècnica, un referent a casa nostra.

Grup Padrosa celebra el seu primer centenari amb un conjunt d’activitats durant tot aquest any 2023, que se celebren a Figueres i a l’Alt Empordà. La festa del centenari, és clar, ocupa el lloc central de la graella d’activitats previstes per Grup Padrosa. Té lloc el dia 1 de juliol d’aquest 2023, i consisteix en una jornada de portes obertes a les instal·lacions que Grup Padrosa té a Hostalets de Llers. És tot un dia per visitar i veure de prop tota la infraestructura de camions, grues i més aparells i vehicles de l’empresa, incloent una extensa col·lecció de camions històrics en perfecte estat de conservació. També se celebrarà una exhibició de pilots de trial de renom; hi haurà música en directe i food trucks km 0 a dins del recinte per oferir àpats i viandes.

Exposició “Ars logística. De Iuncaria a Figueres”

Un dels elements més importants del centenari de Grup Padrosa és l’exposició Ars logística. De Iuncaria a Figueres, al Museu de la Tècnica de l’Empordà, comissionada per Manel Gràvalos, Josep Algans i Francesc Guillamet. L’exposició se centra en la temàtica de la “logística històrica” i l’utilitza com a fil conductor per relacionar la importància del món de les comunicacions i la logística de Figueres i l’Empordà des de l’època romana fins a l’actualitat.

Aprofitant aquest enfocament, també aborda la història de Grup Padrosa el darrer segle fins a convertir-se en un referent del seu sector.

L’exposició s’ha inaugurat el 28 d’abril, per les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, i és visitable durant tot l’any 2023, mentre dura l’efemèride del centenari de Grup Padrosa. Una exposició que pretén sorprendre els i les visitants i obrir-los els ulls per descobrir el món de la logística des d’una perspectiva humanista i empàtica.

Presentació a la premsa

L’alcalde de Figueres Jordi Masquef i el màxim responsable de Grup Padrosa Pere Padrosa han reunit la premsa per presentar els detalls del centenari. Us proposem visitar la web creada per parlar d’aquest esdeveniment:

https://www.centenaripadrosa.com/

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...