FISERSA commemora els 25 anys de la seva seu

Data:

FISERSA ha commemorat aquest dilluns 18 de desembre el primer quart de segle de la seva seu amb un acte intern en el qual hi han participat protagonistes destacats de la construcció de l’edifici i de la història de l’empresa plurimunicipal. El director gerent, Lluís Martínez, ha donat la benvinguda als assistents i ha estat l’encarregat de conduir les intervencions, que han anat a càrrec de l’alcalde fundador, Marià Lorca; de l’alcalde de Figueres quan es va inaugurar l’edifici, Joan Armangué i dels arquitectes Carlos Ferrater i Joan Falgueras.  Ha tancat l’acte l’alcalde Jordi Masquef.

En els parlaments s’ha fet un repàs a la història de l’edifici, a la iniciativa del seu director gerent en aquell moment, Jordi Agustí i s’ha coincidit en titllar la seu d’icona de l’arquitectura contemporània a Figueres. L’alcalde de Figueres ha destacat com Fisersa és “un referent en la prestació de serveis”.

Un centenar de persones han estat presents en aquest commemoració, entre les quals; el conseller delegat de Fisersa, Pere Giró;  el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Agustí Badosa; membres del Consell d’Administració i de la junta de Fisersa, l’exconseller delegat Manuel Toro, així com els treballadors de l’empresa plurimunicipal.

La història

El 18 de desembre del 1998 Fisersa inaugurava la seva seu del carrer Alemanya número 5, un edifici d’uns 39 metres de longitud per 29 metres d’amplada, situat a l’antic límit de terme entre Figueres i Vilatenim i en un polígon industrial en ple desenvolupament. La construcció,  que acull dependències administratives, tècniques, magatzems, tallers i garatge, es va concebre des de la “heterogeneïtat programàtica”, segons el seu creador, l’arquitecte Carlos Ferrater (Barcelona, 1944).  Es tracta d’un edifici “estructuralment industrial pel que fa a solucions constructives i costos i amb un valor simbòlic, reforçat per la potència i opacitat del volum, amb el protagonisme de la il·luminació natural des de l’interior”.

Ràpida construcció i reconeixement

En qüestió de dates, el novembre del 1997 es va licitar el projecte, el maig del 1998 es va obtenir la llicència d’obres i abans d’acabar l’any ja es posava en servei la seu, construïda per l’empresa Ancodur S.A. En aquell moment, l’alcalde de Figueres era Joan Armangué (president del Consell d’Administració de Fisersa); Martí Palahí era el conseller delegat i Jordi Agustí, n’era el director gerent. El 1999 ja es va iniciar amb la nova seu de Fisersa a ple rendiment i enmig d’això van arribar els reconeixements. El projecte va rebre aquell mateix any el premi Bonaplata Nova Realització Industrial.

Què és FISERSA?

La història de Fisersa es remunta al 1983 en època de l’alcalde Marià Lorca. Va ser aleshores quan per acord de ple es va crear Fisersa amb l’objectiu de gestionar d’una manera més empresarial els serveis municipals. En aquells moments els locals de l’empresa eren de lloguer, primer al carrer Peralada, després al carrer Sant Pau, i més tard també a la primera planta de l’edifici de serveis del Firal.

El 2013 Fisersa va fer el salt d’empresa municipal a plurimunicipal assumint el servei d’abastament d’aigua de Vilafant. Més tard, el 2021 es va incorporar a l’empresa el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Des d’aleshores, Fisersa presta el servei d’abastament d’aigua potable en alta de la xarxa Albera.

Els serveis que presta Fisersa són la Gestió Integral de l’Aigua; la mobilitat urbana, el transport i l’estacionament; l’enllumenat públic i la neteja viària.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...