Figueres obre una nova convocatòria de subvencions per a la restauració i rehabilitació de façanes

Data:

L’Ajuntament de Figueres obre una nova convocatòria per a l’atorgament de subvencions destinades a la restauració de façanes d’edificis.  Aquesta convocatòria té com a objectiu facilitar als propietaris la rehabilitació i millora de les façanes per posar al dia els immobles que pateixin perill de degradació i abandó, les conseqüents problemàtiques de pèrdua de qualitat i de seguretat d’ús de l’espai públic a Figueres. De manera especial, també es vol incidir sobretot en el manteniment del patrimoni arquitectònic del Centre Històric de la ciutat.

S’hi destinaran un total de 162.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar fins el 12 de desembre.

La subvenció anirà d’un 20 a un 45 % depenent de les actuacions i del nivell de protecció i catalogació de l’edifici que es vulgui restaurar. Per exemple, gaudiran d’una subvenció de fins un màxim del 45% del cost de les obres aquelles actuacions destinades a la rehabilitació de façanes d’edificis que es trobin inclosos a l’àmbit del Pla Especial de Protecció del Centre Històric amb categoria edificatòria de restauració i nivell de protecció integral o d’un 20% del cost de les obres aquelles actuacions destinades a la rehabilitació de façanes corresponents a patis d’illa.

Es pot consultar tota la informació aquí

Aquesta convocatòria de subvencions serà de caràcter anual per tal d’incentivar la posada al dia dels edificis de la ciutat.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...