Figueres lliura els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere

Data:

Figueres ha lliurat aquesta tarda, a l’Auditori de Caputxins, els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere, que enguany arriben a la divuitena edició. Els premis són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. Enguany, a aquests premis dirigits a estudiants de segon cicle d’ESO (3r i 4rt), s’hi han presentat 23 treballs en la categoria literària i 14 en categoria artística, un total de 37 projectes. L’objectiu, que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

Els guanyadors d’aquest any en categoria literària són els següents:

Primer Premi: Elna March Puigdevall (4rt ESO INS Castelló Empúries). Un cigne qualsevol. El jurat ha valorat la seva bona escriptura i narració, ser emociant i fer vibrar i malgrat el final, que s’entreveu tràgic, cal dir que sí, que sempre hi ha una sortida.

Segon Premi: Lilian Mamani Garcia (4rt ESO La Salle de Figueres). 8M. Destaca per ser un poema, sempre més difícil d’escriure, un text reivindicatiu, que plasma amb molta força i alhora, de forma delicada i destaca noms de dones.

Tercer Premi: Manal Lachaal Lachkar (3r ESO INS Muntaner). El carrer de les camèlies. Destaca per trencar el sostre de vidre, les barreres invisibles que impedeixen la igualtat i per plasmar la necessitat de trencar estereotips de gènere, encara molt presents.

Els guanyadors d’aquest any en categoria artística són els següents:

Primer Premi: Quim Ybarra Baget (3r ESO La Salle Figueres). Prou maltractaments. Destaca per ser molt potent, per la força que transmet, per ser plàsticament molt bo i per tenir la capacitat de transmetre emocions i estats d’ànim: la soledat, el dolor…

Segon Premi: Mireia Lago Llauradó (4rt ESO INS Vilafant). Escac i mat. Destaca per la simbologia que utilitza per transmetre el missatge, la força del mirall, creuant les imatges de les peces d’escac i pel simbolisme del tauler d’escac: estratègia, intel·ligència…

Tercer Premi: Isabela Crespo Cabrera (4rt ESO INS Castelló d’Empúries). Igualtat és equitat. El jurat ha destacat els colors, la composició, la capacitat de transmetre visualment un missatge molt clar.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...