Figueres lliura els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere

Data:

Figueres ha lliurat aquesta tarda, a l’Auditori de Caputxins, els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere, que enguany arriben a la divuitena edició. Els premis són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. Enguany, a aquests premis dirigits a estudiants de segon cicle d’ESO (3r i 4rt), s’hi han presentat 23 treballs en la categoria literària i 14 en categoria artística, un total de 37 projectes. L’objectiu, que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

Els guanyadors d’aquest any en categoria literària són els següents:

Primer Premi: Elna March Puigdevall (4rt ESO INS Castelló Empúries). Un cigne qualsevol. El jurat ha valorat la seva bona escriptura i narració, ser emociant i fer vibrar i malgrat el final, que s’entreveu tràgic, cal dir que sí, que sempre hi ha una sortida.

Segon Premi: Lilian Mamani Garcia (4rt ESO La Salle de Figueres). 8M. Destaca per ser un poema, sempre més difícil d’escriure, un text reivindicatiu, que plasma amb molta força i alhora, de forma delicada i destaca noms de dones.

Tercer Premi: Manal Lachaal Lachkar (3r ESO INS Muntaner). El carrer de les camèlies. Destaca per trencar el sostre de vidre, les barreres invisibles que impedeixen la igualtat i per plasmar la necessitat de trencar estereotips de gènere, encara molt presents.

Els guanyadors d’aquest any en categoria artística són els següents:

Primer Premi: Quim Ybarra Baget (3r ESO La Salle Figueres). Prou maltractaments. Destaca per ser molt potent, per la força que transmet, per ser plàsticament molt bo i per tenir la capacitat de transmetre emocions i estats d’ànim: la soledat, el dolor…

Segon Premi: Mireia Lago Llauradó (4rt ESO INS Vilafant). Escac i mat. Destaca per la simbologia que utilitza per transmetre el missatge, la força del mirall, creuant les imatges de les peces d’escac i pel simbolisme del tauler d’escac: estratègia, intel·ligència…

Tercer Premi: Isabela Crespo Cabrera (4rt ESO INS Castelló d’Empúries). Igualtat és equitat. El jurat ha destacat els colors, la composició, la capacitat de transmetre visualment un missatge molt clar.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Audicions de sardanes entre el 23 d’abril i el 5 de maig

El Foment de la Sardana Pep Ventura, que presideix...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...