El Ple de l’Ajuntament aprova la creació del comissionat per a la transformació ferroviària de la ciutat

Data:

El ple municipal de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat el 7 de setembre de 2023 la creació del
Comissionat per a la transformació ferroviària de la ciutat, liderat per l’exalcalde Joan Armangué i un grup amb 19 membres de reconegut prestigi i experiència en els àmbits d’infraestructures, arquitectura i urbanisme, logística, administració pública, i desenvolupament econòmic i empresarial de la comarca.

L’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Figueres, obre una etapa de grans reptes per a la transformació de la ciutat. Entre ells hi ha la redefinició de la xarxa ferroviària que travessa la ciutat, la connexió amb el tren d’alta velocitat, la mobilitat i les infraestructures viàries que cal desencallar en el marc d’aquesta transformació. Per aquest motiu el govern municipal ha impulsat la creació d’aquest Comissionat per la transformació ferroviària de Figueres.


Els objectius d’aquest nou ens

 1. L’Assessorament en matèria d’infraestructures ferroviàries i viàries, dels plans i projectes que se’n derivin, així com de l’anàlisi i estudi dels efectes induïts, tant en l’àmbit social, econòmic, urbanístic i de mobilitat, a Figueres i l’Alt Empordà.
 2. Seguiment dels projectes i obres d’infraestructures ferroviàries i viàries, derivades de la construcció de la Variant de Figueres del tren convencional i de l’Estació intermodal Figueres-Vilafant, així com de la implantació del Corredor Mediterrani al seu pas i dels seus efectes per l’Alt Empordà.
 3. Impulsar la col·laboració i coordinació amb el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) i el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, així com dels seus organismes dependents (ADIF, RENFE, INCASOL) i d’altres ens supramunicipals.
 4. Impulsar la col·laboració i coordinació amb els ajuntaments de l’àrea urbana i de la comarca.
 5. Formular propostes d’actuació per a la transformació urbanística, social, econòmica i de mobilitat a les zones urbanes relacionades amb la construcció de l’Estació intermodal Figueres-Vilafant i de l’alliberament de l’actual traçat ferroviari al seu pas per la ciutat.
 6. Impulsar la informació i participació ciutadana en relació als plans, projectes i obres derivats de la transformació ferroviària i dels seus efectes induïts.
 7. Establir mecanismes de treball amb els Serveis Tècnics (SSTT) i diferents àrees municipals, potenciant un funcionament transversal.
  Els membres de Comissionat
  JORDI AGUSTÍ VERGÈS. (Figueres, 1960). Enginyer industrial.
  Exdirector de l’ACA. Gerent del Consorci de la Costa Brava
  MANUEL ALMEIDA ADEGA. (Lleida, 1957). Enginyer tècnic. Federació d’Associacions de Barris de Figueres (FABF)
  ANNA BARCELÓ PUIG. (Maó, 1962). Arquitecta municipal de Roses
  CONSOL CANTENYS ARBOLÍ. (Figueres, 1962). Senadora. Exalcaldessa de Vilafant
  ALBA CARRÉ COLLS. (Castelló d’Empúries, 1985). Directora General Grup Calsina Carré. Joves empresaris «Som el que creem»
  RICARD FONT HEREU. (la Seu d’Urgell, 1971). Expresident de Ferrocarrils de la Generalitat. Director general de BIMSA
  JUDITH GIFREU FONT. (Figueres, 1969). Exdirectora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Professora titular dret administratiu (UAB). Membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya
  LLUÍS GRATACÓS SOLER. (Figueres, 1958). Arquitecte municipal de Vilafant
  PERE MACIAS ARAU. (Olot, 1956). Exconseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya
  JAVI MARTIN UCEDA. (Figueres, 1990). Geògraf. Professor Geografia urbana i ordenació del territori (UdG)
  JUDIT MORISCOT GAZULES. (Figueres, 1979). Empresària. Directiva empresa industrial (Polígon del Pont del Príncep)
  MANEL NADAL FARRERAS. (Girona, 1953). Exsecretari per a la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. Membre del Consell d’Administració de RENFE Viajeros
  PERE PADROSA PIERRE. (Figueres, 1965). Exdirector Gral. de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. President del Grup Padrosa
  MONTSE PALMA MUÑOZ. (Figueres, 1959). Exdiputada al Congrés. Exregidora Aj. Figueres. Professora de la Facultat d’Educació i Psicologia (UdG)
  DANA PALMADA CASTELLS. (Figueres, 1985). Arquitecta. Delegada COAC Alt Empordà
  VÍCTOR PUGA LÓPEZ. (Girona, 1972). Advocat. Gerent de Promoció Institucional i Contractació de Nous Productes de RENFE Viajeros. Exalcalde de l’Escala
  ANNA REIXACH PALAGÓS (Figueres, 1975). Empresària. Directora executiva grup de restauració
  MANEL TORO COLL. (Figueres, 1956). Advocat. President del Cercle Euram
  JAUME TORRENT GENÍS. (Figueres, 1957). Arquitecte. Excap del SSTT d’Urbanisme de la Generalitat a Girona

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...