Es va suïcidar realment l’heroi neozelandès Reginald Miles a Figueres el 1943?

Data:

El professor de l’Institut Ramon Muntaner Joan Manuel Soldevilla, Fill Adoptiu de Figueres, ens explicava l’onze d’octubre a l’entrevista que li vam fer a l’interior del Museu del Joguet de Catalunya, que el podcast i la investigació duta a terme pels seus alumnes, la professora Anna Llobet i ell mateix, amb la col.laboració inesperada del programa Crims de TV3, sobre el brigadier (general de l’Exèrcit Britànic) neozelandès Reginald Miles està sent apassionant.

Qui era Reginald Miles? Per què el van trobar mort el 1943 en una habitació de l’Hotel París de Figueres? Realment es va suïcidar o “el van” penjar? Joan Manuel Soldevilla ens explica que “Miles, per un seguit de circumstàncies que semblen de pel.lícula, és fet presoner a Tobruk, el porten a un camp de presoners a Itàlia, s’escapa, se’n va a Suïssa, creua França i al final mor aquí a Figueres en estranyes circumstàncies”.

Molt aviat, d’aquí només uns dies, el 21 d’octubre, vindran a Figueres l’ambaixadora a Espanya de Nova Zelanda i el cònsol de Barcelona. Soldevilla, Llobet i els alumnes han volgut fer-li un homenatge a aquest heroi britànic mort a Figueres en estranyes circumstàncies, ara que fa 80 anys del seu traspàs.

Hem localitzat l’article que el periodista figuerenc Josep Playà Masset va escriure a La Vanguardia el 15 de juny del 2020 a on trobareu tots els detalls sobre la vida de cinema del general Miles (cliqueu a l’enllaç). Bona lectura!

Article de Josep Playà a La Vanguardia: ¿Qué general se suicidó en el edificio que alberga el Museu del Joguet? (lavanguardia.com)

“Miles, per un seguit de circumstàncies que semblen de pel.lícula, és fet presoner a Tobruk, el porten a un camp de presoners a Itàlia, s’escapa, se’n va a Suïssa, creua França i al final mor aquí a Figueres en estranyes circumstàncies”

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Els sardanistes han recordat Carles Mauné Alay

La llarga setmana de revetlles ha començat a Figueres...

Les Coses d’en Xavi Jiménez: Una mica de castell i una mica de comerç

En Xavier Jiménez Santamaria continúa buscant i posant tots...

Voleu veure l’interior de l’edifici Rhodes? Veniu, seguiu-nos.

L'arquitecte municipal Joan Falgueras explicava fa tot just unes...

Acte de cloenda del curs UNED sènior a Figueres

Ahir, dimecres 19 de juny, l'alcalde Jordi Masquef i la regidora Anna...