Entrevistar l’alcalde, exercici de mèdium, per Josep Adolf Estrader

Data:

#OrgulldeFigueres

Per Josep Adolf Estrader.

Aquest vespre (dilluns, 9 d’octubre de 2023) entrevistaré (novament) l’alcalde de Figueres Jordi Masquef. Les persones que desitgin seguir l’entrevista en directe podran veure-la al perfil Instagram de Jordi Masquef metre que aquelles que prefereixin veure-la tranquil.lament en diferit podran fer-ho des de poc després al Diari de Figueres i en el propi perfil Instagram de l’alcalde.

Entrevistar l’alcalde és un plaer i també un repte. L’entrevista és sens dubte el format periodístic que sempre m’ha agradat més, el que més m’ha fet gaudir en l’exercici de la meva professió des que vaig arrencar com aprenent a Ràdio Popular de Figueres l’any 81 i sobretot a partir del moment a on vaig exercir com a professional, el 1987, fins que vaig decidir fer una llarga pausa periodística. El periodista que fa una entrevista s’ha de saber transportar: guarda el cos davant l’entrevistat(ada) però confia la seva ànima a aquells que llegiran, escoltaran o veuran l’entrevista. Dit en altres paraules: S’ha de convertir en una mena de mèdium visionari que capta les inquietuds dels que llegeixen, veuen o escolten l’entrevista.

Entrevistar l’alcalde vol dir fer-li les preguntes que els seus administrats, els figuerencs, li farien. Entrevistar l’alcalde vol dir també saber entendre i respectar que el primer regidor de Figueres explicaria, si pugués, coses que només pot esbotzar a mitges o simplement no esmentar per por a trencar una bona negociació o gestió per a la qual cal discreció.

Entrevista l’alcalde vol dir allunyar-se de la simpatia o antipatia que l’entrevistador pugui sentir per ell i tractar-lo durant el diàleg amb la mateixa proximitat i distància que al seu opositor més antagònic en una entrevista semblant.

Entrevistar l’alcalde vol dir ficar-se al cap que el protagonista és ell i no l’entrevistador, vol dir escoltar més que parlar i treure tot el suc a les respostes com si el primer regidor fos una taronja i el preguntador un expremedor.

En fi, insisteixo, que entrevistar l’alcalde és un plaer i també un repte. La cita, aquest vespre a les vuit. Espero que les explicacions de l’un i el fil conductor de l’altre us aportin una estona d’informació, d’anàlisi i de reflexió.

“Entrevistar l’alcalde vol dir fer-li les preguntes que els seus administrats, els figuerencs, li farien”

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...

Florenci Mauné, vist per la seva filla Montserrat, el dia del 99è aniversari del seu naixement

Florenci Mauné i Marimont va néixer a Figueres el...